Simbolično, u povodu Dana neovisnosti novogradiški mališani su dobili najmodernije, multifunkcionalno dječje igralište. U nazočnosti brojnih mališana, predstavnika gradske vlasti, roditelja, baka, djedova, mještana Urija jutros je svečano otvoreno.

– Definitivno sam najsretniji gradonačelnik ovoga trenutka, vidite po klincima kako su sretni!Ponudili smo našim mališanima ono što je najljepše na tržištu. To su klackalice, ljuljačke, ljuljačke za invalidnu djecu, veliki gusarski brod…

Sve je osigurano gumenim podlogama kako bi djeci pružili dodatnu sigurnost, a tu su i klupe za roditelje. Kako bi djeca na vrijeme stekla navike odlaganja otpada, postavili smo i za djecu prihvatljiva mjesta za bacanje otpada – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Kako je sve krenulo…

O inicijativi za uređenje igrališta, Grgić kaže:

– Ono što pokušavam u svom mandatu je slušati građane. Otvoreni smo za sve nove ideje, pa smo tako došli i do ovoga igrališta. U Proračunu su osigurana sredstva za ovu namjenu, a inicijativa je krenula od Mirele i Alena Glavaša te Saše Bakovića. Grad je osigurao 120.000,00 kuna za ovu namjenu, ostali dio sredstava u vrijednosti oko 100.000,00 kuna dobili smo od naših sponzora i hvala im na tome. Moram napomenti da smo imali i dobar dio volontera koji su pomagali u realizaciji ovoga projekta, npr. kolege inženjeri Vanja Španović i Dario Akmačić koji su volonterski pomogli u ovom projektu. Uostalom, i sam sam besplatno crtao u večernjim satima.

Naime, u naselju Urije živi veliki broj djece, stoga smo se odlučili na ovaj korak. Vrlo brzo smo realizirali ovu ideju, napravili idejni projekt, stupili u kontakt s proizvođačima, pozvali druge tvrtke da pomognu u realizaciji ovog projekta i rezultat je svega ovo što danas vidite. Mislim da će ovo biti jedna sjajna stvar za naše klince – kaže Grgić.

Zadovoljna je i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić:

– Želim zahvaliti inicijatorima, našoj Mireli Glavaš i njenom suprugu Alenu i svima koji su pomogli. Vidite da je ovdje danas veliki broj djece. Ovo je samo početak obnove naših igrališta. Ja se nadam da ćemo nastaviti s tom inicijativom. U postupku smo obnove igralište u Dječjem vrtiću “Radost”. U suradnji s LAG-om i našom Ivanom Trupina koja je preko Zaklade “Slagalica” dobila projekt uredit ćemo i ovo igralište.Tu smo poravnali teren, posijali travu, sad krećemo s radovima. Ne spavamo, radimo, a ova sretna dječja lica danas nam daju dodatni poticaj.

Za djecu i roditelje organizirana je besplatna okrjepa, sokovi, sendviči i slatkiši, a sretna i nasmijana dječja lica, najbolja ocjena ovoga projekta.

no images were found

Komentari
Prethodni članakČestitamo Dan neovisnosti!
Sljedeći članakPojedinačno klupsko prvenstvo 2016. u tenisu