Na ulicama Nove Gradiške i trgovima građani su palili svijeće u sjećanje na one koji su u Gradu heroju izgubili život. Polaznici Škole nogometa NK “Sloga” sinoć su kod murala na križanju kod „Kauflanda“ paljenjem lampiona odali počast žrtvama Vukovara. Žrtvama Vukovara poklonili su se treneri NK “Sloge”, polaznici kluba, roditelji i sugrađani.

– ” Iako djeca znaju o Vukovaru što iz škole, po pričama roditeljima, iz medija, ovako grupno iskazivanje počasti ostaje u sjećanju. Nadam se da će oni ovu tradiciju prenijeti na mlađe. Kako bi odali počast njegovim herojima i svim braniteljima koji su dali živote za stvaranje Lijepe naše palimo im svijeće, molimo se jer je to najmanje što možemo učiniti. Vukovar se ne smije zaboraviti. NK “Sloga” će se uključivati u obilježavanje važnih datuma na razini države ali i našega Grada. Spremni smo pokazati veliko srce za druge, ovo je samo početak. Naša djeca imaju prijateljske odnose sa Nogometnim klubom iz Vukovara. Družimo se, održavamo prijateljske utakmice, posjećujemo grad turistički. S Vukovarom imamo kontakte i to ćemo nastaviti. Ne želimo djeci ništa nametati, propagirati političke ideje, no 18. prosinac im se mora pokazati i zapamtiti, kao i mnogim generacijama koje će tek doći.” – istaknuo je Mario De Villa trener mlađih polaznika NK “Sloge”.

Ovim činom, paljenjem lampiona i molitvom, djeca mogu dobiti dojam o važnosti Vukovara, ali i naučiti nešto o povijesti, osvijestiti sve ono što vide.

Komentari
Prethodni članakZapočeli radovi na izgradnji nogostupa u Rešetarima
Sljedeći članakPU brodsko-posavska: Tijekom vikenda riješeno pet kaznenih djela krađe