U Gradskoj knjižnici Nova Gradiška obilježena je Noć knjige 2021.

-“Ponosni smo što naša knjižnica devetu godinu zaredom obilježava ovu posebnu manifestaciju i nadamo se da ćete nam se pridružiti u što većem broju “online” i ove godine kao i prošle, ali s nadom da ćemo mnoge od ovh programa “ponoviti” uskoro čim to epidemiološki i metereološki uvjeti dopuste jer, nažalost, naš maleni prostor ne omogućuje održavanje ovih lijepih druženja s većim brojem čitatelja,” – poručuje knjižnični tim:

“Želim pozdraviti sve čitatelje knjižnice Nova Gradiška povodom Noći knjige. Osobno je za mene čitanje nešto što me opušta i što mi dopušta da „pobjegnem“ od svakodnevnice. Smatram da knjige zaista imaju moć odvući čitatelja u jedan novi svijet i kao takve definitivno imaju ljekoviti učinak. Liječe od dosade, monotonosti stvarnosti i neznanja. Koliko su za mene knjige ljekovite, možda najbolje govori činjenica da sam napisala svoju zbirku priča. Želim istaknuti važnost čitanja i potaknuti sve mlade da ne zaborave na vrijednost pisane riječi,” – napisala je studentica medicine i autorica zbirke priča, Sara Ćepić.

Pozdrave i čestitke u povodu Noći knjige slali su najmlađi čitatelji, koje su prenijeli na Facebook stranicu knjižnice.

Naša najčitateljica Magdalena Coha ima 9 godina i već je godinama vjerna i radosna članica Dječjeg odjela GKNG. Za knjige ima posebni ružičasti ruksak s jednorogom koji “čuva” sve čarobne knjižne tajne. Obožava kreativne radionice i odmalena je ljubiteljica tradicionalne knjižnične manifestacije “Ljeto u knjižnici”. Kako joj mama Nina, također velika čitateljica radi prekoputa zgrade Doma kulture u kojoj je knjižnica, često je naša gošća.

Našeg dugogodišnjeg najčitatelja Bartola (51 pročitana knjiga) sjećamo se još puuuuno manjeg nego njegova mlađeg brata (brace) Andrije…. Obojica su od “najmanjih nogu” članovi Dječjeg odjela naše Knjižnice na koji s radošću dolaze sa svojoj mamom

Antonija Pohel Adžić koja je također velika čitateljica i naša keativna i stručna suradnica i s kojom su, za okruglim stolićem učili čitati najljepše slikovnice svijeta.

Naša najčitateljica Leona Terzić (9 g.) iz OŠ “Mato Lovrak” uživa čitati s bracom Patrikom Terzićem (7 g. ) koji pohađa DV “Maslačak” odgojna skupina ” Žabice”. Hvala i mami koja im je “čitalačka potpora”;

Naši najčitatelji Petar Grgić (9 g, i učenik 2. r. OŠ “Mato Lovrak”) te njegova seka Maria (5 godina), dugogodišnji su članovi Dječjeg odjela. Uz veselu kućnu zbirku knjiga, enciklopedija i slikovnica, uvijek se vesele i izboru novih brojnih naslova u knjižnici u koju najčešće dolaze s mamom Magdalenom, također velikom ljubiteljicom knjiga i čitanja.

Komentari
Prethodni članakHSLS i MOST predstavili kandidate za lokalne izbore: Krunoslav Pecarić kandidat za gradonačelnika – “Okrenuti novi smjer funkcioniranja grada”
Sljedeći članakNovogradiški učenici na Međužupanijskom natjecanju