Početkom Adventa i priprema za Božić, brojne velike kompanije pokušavaju napraviti najoriginalniju reklamu na kojoj nimalo ne štede i kojim žele privući što više publike. 

Na našim malim ekranima i na radiju se ne emitiraju, ali zato su u svijetu jako popularne. Mi smo za vas izabrali neke od najljepših i najemotivnijih reklama. Božić je blagdan koji provodimo s onima koji nas najviše vole, ali isto tako ne smijemo zaboraviti bližnje i one koji ne mogu imati raskošan Božić.

1. EDEKA: Nađite vremena prije nego bude prekasno

Njemački trgovački lanac objavio je svoju prvu božićnu reklamu iz koje bi mnogi mogli izvući važnu pouku. Reklama se vrti oko starca koji očekuje da će ga za Božić posjetiti djeca i unuci, no oni mu javljaju da ove godine neće doći zbog obveza i obećavaju mu da će sigurno doći za sljedeći Božić. U sljedećem kadru tužni djedica sjedi sam za blagdanskim stolom, a onda slijedi zaplet. Naime, smislio je način kako će za Božić njegova kuća biti puna. Garantiramo da reklamu nećete pogledati suhih očiju do kraja, a nadamo se i da ćete izvući pouku iz nje.

2. John Lewis

Trgovački lanac John Lewis uvijek ima dirljivu božićnu reklamu. A one oduvijek imaju kultni staus, stoga ni ova nije razočarala. Priremite maramice, jer je zbilja dirljiva. Glavna zvijezda nove reklame je djevojčica Lily koja jedne večeri odluči kroz teleskop gledati Mjesec. Na njeno iznenađenje tamo je ugledala starca koji sam živi u trošnoj kućici. To ju je ražalostilo jer na Božić nitko ne bi trebao biti sam. No, na kraju mu je uspjela poslati poruku i pokazati mu da, iako je sam – na njega ipak netko misli.

https://www.youtube.com/watch?v=wuz2ILq4UeA

 

4. Sainsbury’s

Lanac supermarketa Sainsbury’s, ove je godine napravio reklamu o nizu nesretnih događaja koji potakne nespretna mačka Mog umalo uništi Božić jedne obitelji, no kako to obično biva s božićnim oglasima, situaciju popravi ljubav i dobrota. Reklama ima i humanitarnu notu – u suradnji s HarperCollins Children’s Books i svjetski poznatom ilustratoricom i autoricom Judith Kerr brend je osmislio ilustriranu priču s Mog u glavnoj ulozi, a sav prihod od prodanih knjiga će se donirati organizaciji Save the Children.

 

 

5. Coca Cola 

Čuvena po svojim božićnim reklamama, Coca Cola ni ove godine nije razočarala. Glavna poruka je širenje sreće, glavni lik je Djed Božićnjak, a sve nije moglo završiti bez prepoznatljivih osvjetljenih kamiona Coca Cole.

https://www.youtube.com/watch?v=hCS7HmjZAto

 

Mi se veslimo Božiću, ali nesmijemo zaboraviti potrebite i najbliže! 🙂

Komentari
Prethodni članakUskoro božićna jelka na Šahovnici / Foto
Sljedeći članak“Radosni put tihog iščekivanja Božića”