Na strelištu iznad sela Mitrovac povodom Dana grada i zaštitnice Male Gospe  Lovačka udruga „Slavonac“ organizirala je tradicionalni Kup Kutjeva 2018. U disciplini trap, a nastupilo je desetak lovačkih ekipa s područja Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije.

Predsjednik „Slavonca“ Ivica Pospišil pozdravio je sudionike i zahvalio se na sudjelovanju, a Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva pohvalio je rad kutjevačkih lovaca i tradiciju organiziranja ovakvih natjecanja.

-Oko i ruka dobrih lovaca sdu uvijek spremni, županija vama lovcima stalno daju potpore,a  slijedi potpisivanje ugovora radi osiguranja šteta od divljači jer smo svjesni da lovstvo daje veliki doprinos razvoju turizma – kazao je okupljenima požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.Vremenski uvjeti,kiša i vjetar nisu omeli uporne natjecatelje.

Ekipni pobjednik je Fazan(Bušetina-Špisic  Bukovica) sa 80 meta, drugi je Gostinac (Rešetari) sa  73, treća Vidra(Čaglin) sa 71 itd.

Ante Vitalija(Jelen,Požega) sa 20 meta pojedinačni je pobjednik, drugi je Tihomir Brlas (Fazan,Špišić Bukovica-Bušetina) sa 19, treći je Mario Špoljaric (Gostinac, ReŠetari) sa 18, Tomislav Sarajlić (Vidra, Čaglin) sa 17 itd. 

U poretku Fair play:1.Igor Vrbančić, 2.Majkl Brlas(oba Fazan,Špišić Bukovica), 3.Ivica Plesa (Rastovac) itd.

Zahvalnice za suradnju i potporu organizaciji natjecanja dodijeljene su DVD Kutjevo, Đačkom domu Požega, Vinarstvu i podrumarstvu Mihalj vl. Branka Mihalja, te Nadi Sarajlić, vlasnici restorana „House of wine“ u Kutjevu.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Izvor/ Foto: Požega.eu

Komentari
Prethodni članakAlarmantno upozorenje Svjetske zdravstvene organizacije: U opasnosti stotine milijuna djece diljem svijeta
Sljedeći članakOva namirnica ima najmanje pesticida, evo zašto je trebaš jesti što češće!