Proteklih nekoliko mjeseci pokrenuta je inicijativa osnivanja Lokalne akcijske grupe (LAG) „Zapadna Slavonija“ s ciljem osnivanja zajedničkog „tijela“ kroz povezivanje i suradnju javnog, privatnog i neprofitnog sektora na području Grada Nove Gradiške, te Općina Cernik, Rešetari, Staro Petrovo Selo, Vrbje, Davor, Dragalić, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška.

Navedene općine su prepoznale važnost osnivanja LAG-a, te iskazale potrebu za zajedničkom suradnjom u osmišljavanju i poticanju projekata korištenjem sredstava strukturnih fondova EU, s ciljem poboljšanja kvalitete života u ruralnim zajednicama.
Nakon održanog inicijativnog sastanka kojemu su nazočili predstavnici spomenutih jedinica lokalnih samouprava, svaka od jedinica lokalnih samouprava imenovala je sa svoga područja potencijalne osnivače LAG-a iz gospodarskog i društvenog sektora sukladno LEADER programu.

 

S tim u vezi u četvrtak 29. ožujka 2012. godine bit će u prostorijama Općine Rešetari održan 1. sastanak potencijalnih osnivača LAG-a. Početak sastanka je u 11 sati.
Cilj ovog prvog satanka je upoznati potencijalne osnivače (predstavnike Jedinica lokalne samouprave, te društvenog i gospodarskog sektora) o projektu osnivanja LAG-a te ulozi i odgovornosti osnivača u radu i funkcioniranju LAG-a. Kao što smo već napomenuli domaćin ovog sastanka je Općinaa Rešetari, a sljedeći sastanci će biti održavai, sukladno dogovoru, na područjima ostalih jedinica lokalnih samouprava – odnosno osnivača LAG-a.

Autor: Nikola Knežević/izvor: Općina Rešetari

Komentari
Prethodni članakUdruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Nova Gradiška održala izbornu i izvještajnu skupštinu
Sljedeći članakJesmo li svjesni težine problema?