Gradu Nova Gradiška dodijeljena je Povelja Središnjeg koordinacijskog odbora „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za „Naj-akciju 2015.“ – akciju Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti „Za grad bez ovisnosti“.

Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u suradnji s Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport organizirao je u petak 20. studenoga 2015. godine u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu Savjetovanje „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

U radnom dijelu Savjetovanja predstavljeni su nacionalni indikatori za dobrobit djece u Republici Hrvatskoj te primjeri iz prakse akcija i aktivnosti gradova i općina koji sudjeluju u Akciji. Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ odabrao je kao primjer dobre prakse preventivni program Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti na području Grada Nove Gradiške „Za grad bez ovisnost“, kojeg je na Savjetovanju prezentirala mr. Ljiljana Lukačević,spec. kliničke psihologije, zamjenica gradonačelnika i predsjednica novogradiškog Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti u deset godina njegova djelovanja. U svečanom dijelu Savjetovanja uslijedilo je proglašenje i dodjela Povelja i Pohvala gradovima i općinama za Naj-akcije u 2015. godine. Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ dodijelio je javno društveno priznanje – Povelju za najoorginalniju lokalnu akciju za 2015.g. Gradu Novoj Gradiški, za akciju „Za grad bez ovisnosti“ čiji je nositelj Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti na području Grada Nove Gradiške. Priznanje su u ime Grada Nova Gradiška primile mr. Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika i Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti. Savjetovanje je završilo svečanom dodjelom prestižnih titula grad/općina – prijatelj djece novim gradovima i općinama. S novoproglašenim gradovima/općinama, od ove godine prestižni status „Grad/općina – prijatelj djece“ u Hrvatskoj nosi 11 općina i 40 gradova – među njima i naša Nova Gradiška.

 

ljilja akcija

Komentari
Prethodni članakOptičke iluzije – slabosti uma!
Sljedeći članakGradski kuglački derbi – KK Nova Gradiška 6 : 2 KK Obrtnik BAM