Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 29. siječnja do 4. veljače, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 660 vozila.

Pritom su utvrdili 321 prometni prekršaj, od kojih je 105 prekršaja nepropisnih brzina, 43 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 12 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (6 tehnička neispravnost, 5 bez položenog ispita, 4 prekršaji pješaka, 2 pretjecanje i obilaženje i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,33 promila, očitana je u organizmu bicikliste (r. 1987. g), u Slavonskom Brodu (Mostarska ulica), dana 30. siječnja, u 23.40 sati, dok je najveća nepropisna brzina od 226 km/h utvrđena na autocesti A3, dana 4. veljače, u 20.45 sati, za koji prekršaj je sankcioniran vozač (r.1980.g.) osobnog automobila.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakU Kino Nova Gradiška stiže: Škola čarobnih životinja 2
Sljedeći članakDanas je Dan sigurnijeg Interneta: Sunčana Glavak – Očuvati jasnu granicu između sloboda i odgovornosti