Dana 08.02.2018. godine u Zagrebu upriličeno je svečano potpisivanje 212 Ugovora o financiranju prvog natječaja Mjere 07, Podmjere 7.2., Operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstane ceste” , Broj 776571/2018 s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju , a kojem su prisustvovali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar prometa i veza Oleg Butković i ravnateljica agencije Matilda Copić. U ime Općine Rešetari Ugovor o financiranju je potpisao Načelnik Zlatko Aga.

Općini Rešetari u sklopu programa Ruralnog razvoja odobren je iznos 100%-tnog financiranja u iznosu od 1.790.050,00 za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste.

Razdoblje provedbe ulaganja je najduže 24 mjeseca od datuma donošenja Odluke o dodjeli sredstava.

Općina Rešetari je 2016. godine kandidirala projekt pod nazivom „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Općini Rešetari” na temelju kojeg su dodijeljena sredstva jednoj od 14 općina i gradova Brodsko-posavske županije. Projektom će se rekonstruirati cesta u ulici Sv. Valentina u naselju Adžamovci.

Korisnici- jedinice lokalne samouprave kroz ovu mjeru će poboljšati infrastrukturu na svom području što je vrlo bitno za razvoj manjih naselja.

Tom prigodom načelnik Zlatko Aga porazgovarao je i s ministrom poljoprivrede gosp. Tolušićem, ministrom prometa i veza gosp. Butkovićem i ravnateljicom Matildom Copić s kojom je potpisan Ugovor o financiranju Mjere 07. Teme razgovora, između ostalog, bile su i o drugim kandidiranim projektima i bržem rješavanju željenih lokalnih potreba. Razgovaralo se i o mogućim posjetima resornih ministara i ravnateljice općini Rešetari.

Izvor: Općina Rešetari
Foto: Općina Rešetari

Komentari