Iako su za područje Općine Stara Gradiška i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave te je sva naša pažnja i aktivnost prije svega usmjerena na budno praćenje stanja i preventivu, koristim ovu prigodu kako bi izrazio svoju najdublju zahvalnost na učinjenom u proteklih nekoliko dana.

Prije svega zahvaljujem se svim stanovnicima naše općine koji su se uključili u obranu od poplave: djeci, mladeži, starijima, običnim malim ljudima koji su prišli, punili vreće s pijeskom, dovezli svoje traktore i druge strojeve i razvozili gdje je trebalo. I to neumorno, bez odmora, dan i noć, prema potrebi i pod vodstvom našeg Stožera Civilne zaštite.
Zahvaljujem i našim mještankama kao i članicama udruge Hrvatska žena Donji Varoš koje su se potrudile da naporan rad olakšaju toplim pecivima, kolačima, sendvičima ali i toplom kavom i čajem.

Velika hvala djelatnicima Hrvatskih voda i Vodoprivrede Nova Gradiška koji su nam svojim znanjem i iskustvom pomogli u organiziranju i uspješnoj provedbi svih potrebnih mjera na terenu u proteklih nekoliko dana i noći. Uz njih, hvala Hrvatskim šumama te tvrtkama Fagus i Sava doo Stara Gradiška na ustupljenoj mehanizaciji i ljudstvu. Zahvala i policijskim djelatnicima PGP Stara Gradiška koji su uz svoje redovne poslove pojačano motrili obalu rijeke Save, pogotovo u dijelu koji je nama nepristupačan.

Nadalje, hvala svim prijateljima iz okolnih mjesta koji su nam došli pomoći: DVD Gornji Bogićevci, Okučani, Dragalić, Nova Kapela, JVP Nova Gradiška, DVD Ljupina, Lovačkoj udruzi Podložje-Gorice, braniteljskoj udruzi iz Nove Gradiške, kao i svim pojedincima koji su samoinicijativno došli pomoći.

Posebna zahvala i čestitka ide i našem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donji Varoš. Iako će mnogi reći da je to njihov posao, doista moram pohvaliti predanost, organiziranost i nesebičan rad ovih ljudi. Stigli su svuda gdje je bilo potrebno i neumorno radili, a nastavljaju tako i dalje, jer opasnost još nije prošla.

Zahvaljujem i našim lokalnim medijima Radio postajama Nova Gradiška i Bljesak Okučani koji su nas pratili u našem radu ovih dana i zabilježili svu patnju i napore da obranimo svoje domove.

Jer, moram to reći, svi ovi nadljudski napori doista bi prošli u medijskoj tišini, budući nas u velikim medijima nije bilo.
Ostavlja to gorak osjećaj zanemarenosti i beznačajnosti naše male općine, ali i ogroman osjećaj ponosa u svakom od nas jer smo se ujedinili i dokazali da bez obzira na političke, ideološke, nacionalne ili bilo koje druge različitosti znamo zbiti redove i zajednički krenuti u bitku čak i protiv sila prirode.

Pred nama je još dosta posla, smirivanje stanja i prestanak opasnosti od rijeke Save potrajat će još neko vrijeme.

Na učinjenom u proteklim danima temeljim svoje uvjerenje da ćemo ovu bitku uspješno dobiti.

Stara Gradiška, 22.ožujka 2018.godine

Posebno se zahvaljujem i djelatnicima Hrvatskih voda iz Nove Gradiške koji su nam svojim znanjem i iskustvima pomogli u vođenju, organiziranju i provedbi svih zacrtanih zadaća u nekoliko proteklih dana i noći.

Posebno se zahvaljujem i djelatnicima Hrvatskih voda iz Nove Gradiške koji su nam svojim znanjem i iskustvima pomogli u vođenju, organiziranju i provedbi svih zacrtanih zadaća u nekoliko proteklih dana i noći.

Velimir Paušić, dipl.ing.
načelnik općine Stara Gradiška

Komentari
Prethodni članakOdržana 8. sjednica skupštine Turističke zajednice Nova Gradiška
Sljedeći članakPočeo Uskrsni sajam: Posjetite izlagače, kupujte domaće…