Danas je obilježen i proslavljen Dan grada Nova Gradiška i blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

U dopodnevnim terminima su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima na novogradiškom bojištu i diljem Lijepe naše u Domovinskom ratu i na Trgu dr. Franje Tuđmana. Nakon polaganja vijenaca, prisutni su se uputili na svečanu Svetu misu u župnu crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Misu je predvodio biskup Požeške biskupije, Antun Škvorčević.

Vrhunac slavlja bila je Svečana sjednica Gradskog vijeća koju je otvorio predsjednik Vijeća, Josip Mikšić. Na sjednici su bili brojni gosti i prijatelji grada Nova Gradiška. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Željko Bigović, a zatim prvi gradonačelnik Nove Gradiške, Josip Šolić. Počasni građanin Nove Gradiške general Mladen Markač i predsjednik Županijske skupštine, Pero Ćosić čestitali su Novogradiščanima rođendan, ali i brojne uspjehe nagrađenih. Župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, ovaj put u dvostrukoj ulozi župana i građanina Nove Gradiške, istaknuo je kako je ponosan na svoj Grad i sve uspjehe koji su ostavreni na svim poljima.

Tradicionalno u povodu Dana Grada dodijeljena su godišnja gradska priznanja pojedincima društvima, udrugama i gospodarstvenicima zaslužnim za unapređenje ukupnog života u gradu. Javna priznanja dodjeljuju se za izniman doprinos i istaknuta postignuće na području gospodarstvenog i javnog života, a od osobitog značaja za razvitak grada Nove Gradiške, promicanje njegovih vrijednosti, položaja i ugleda u zemlji i svijetu. Nagrade su uručili gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić. U ime svih nagrađenih zahvalila se predsjednica Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”, Verica Vuković.

Nagradu Grada, najveće gradsko priznanje dobili su:

HRVATSKA KULTURNO UMJETNIČKA UDRUGA “TRENK” NOVA GRADIŠKA – za hvale vrijedan rad na očuvanju kulturne i folklorne baštine grada Nove Gradiške i okolice.

ANTONIJA DONZALLAZ DAKIĆ – za hvale vrijednu i nesebičnu donaciju ultrazvučnog aparata Internom odijelu Opće bolnice “Dr. Josip Benčević”, lokalitet Nova Gradiška

Grb grada Nova Gradiška dobili su:

KIP d.o.o. Nova Gradiška – za osobite poslovne rezultate i doprinos u razvoju gospodarstva

NK “SLAVEN” LJUPINA – za doprinos u promicanju sporta u 41 godinu postojanja

OBITELJ TKALČEC – za mnogobrojnu obitelj koja je iznimno angažirana u društvenom i kulturnom životu Nove Gradiške

Medalje grada Nova Gradiška dobili su:

OBITELJ BRDAR – za doprinos razvoja obrtništva u Novoj Gradiški

ARSEN GRANDA – za izuzetne zasluge u uređenju Spomen sobe 121. Brigade i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata

IVICA MATOŠEVIĆ – za postignute sportske rezultate

IVICA MURAJA – za predan i nesebičan rad unaprijeđenja udruga iz kulture

BRANKO TOMEK – za dugogodišnje dobrovoljno darivanje krvi i aktivno sudjelovanje u sportu grada

TAMBURAŠKKI ORKESTAR LJUPINA – za desetogodišnji rad i promicanje tradicionalnih i kulturnih obilježja novogradiškog kraja.

U programu su nastupili članovi zbora novogradiške Gimnazije i Pjevačka skupina “Tkanica”.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPolaganje vijenaca povodom Dana grada Nova Gradiška
Sljedeći članakOdzvonilo kaznama za parkiranje