Treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Brodsko-posavske županije, u ovome sazivu, održana je proteklog petka u Velikoj vijećnici županijske uprave. U sklopu sjednice predstavljeno je izvješće o planiranim i ostvarenim prihodima i primicima i izvršenim rashodima i izdacima Proračuna Brodsko-posavske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine s prijedlogom polugodišnjeg obračuna Proračuna. Izvješće je je podnio i prezntirao pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije dr.sc. Ivan Lukić.

Financijske rezultate poslovanja poduzetnika Brodsko-posavske županije, o čemu se raspravljalo pod drugom točkom, analizirao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović, dok je godišnje izvješće za razdoblje siječanj-prosinac 2020. godine Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podnio predstojnik Područnog ureda Slavonski Brod, Željko Balikić.

Kao zajednički zaključak sastanka, možemo reći kako je na financijske rezultate, kako Županije tako i njenih poduzetnika, uvelike utjecala COVID-19 kriza, no takvi ishodi su i očekivani. Brodsko-posavska županija, svjesna novonastale situacije, činila je i nastavlja činiti sve kako bi pomogla poduzetnicima i obrtnicima kroz sustave dodjele potpora, pomoć u organizaciji nastupa na sajmovima, edukativnim programima i pripremom prijava EU projekata.

Izvor: Brodsko posavska županija

 

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Zašto ProknjižiMe?
Sljedeći članakNova Gradiška: Uhićen 32-godišnjak koji je provaljivao u zdravstvene ustanove