Marina Opačak Bilić, predsjednica županijske organizacije SDP Brodsko- posavske županije danas je organizirala tradicionalni Božićni domjenak za svoje članove ali i novinare.
Danas smo se okupili u stranci zbog već tradicionalnog blagdanskog domjenka, koji je ove godine jubilarni 25. Zahvaljujem se svim medijima koji su i ove godine pratili naše aktivnosti i naš rad. U SDP-u je ove godine bilo radno i uspješno. Iza nas su europski izbor sa vrlo dobrim rezultatima i osvojena 4 mandata. Očekuje nas prvi krug predsjedničkih izbor. Iskoristila bih ovu priliku i pozvala sve naše sugrađane da izađu na izbore i da biraju kandidata moderne, civilizirane i normalne Hrvatske jer ovi izbori iznimno su važni za jačanje pravedne države.- kazala je Marina Opačak Bilić i podsjetila na nesuradnju s Gradskom organizacijom.
– Nesuradnja još uvijek postoj, odluka županijskog odbora je donesena prije svega u cilju jačanja stranke, struktura koja je postojala nije nudila budućnost, a naša dužnost je da jačamo i štitimo vrijednosti socijaldemokracije i samo oni koji ih provode mogu biti dio tima. Tko god koristi stranku ili vlast za svoj osobni napredak,ne može biti dio tima.- završila je Opačak- Bilić.
Uz članove Županijske organizacije nazočio je današnjem druženju i Vinko Grgić, potpredsjednik organizacije, gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik.
– Na europarlamentarnim izborima koji su bili u svibnju od 127 gradova Nova Gradiška je polučila najbolji rezultat što se tiče SDP-a, 36%. Kod nas socijaldemokracija egzistira i širimo se na neki način. Mogu biti zadovoljan sa svojom organizacijom s obzirom da smo zadnjih dva mjeseca dobili 15-ak uglednih ljudi našeg grada, većinom visokoobrazovanih, koji su prihvatili taj naš oblik politike koja je začeta sa socijaldemokracijom, ali prije svega vide što se događa u gradu.

U svome govoru Opčak Bilić osvrnula se i na stanje u Đuro Đaković Grupi. U Hrvatskoj smo svi svjedoci masovnog gašenja i propadanja velikih tvorničkih postrojenja, a ono što nas u Slavonskom Brodu zanima i što nas zapravo boli je upravo situacija u dvije tvrtke Đuro Đakovića. Problem je što se situacija ne rješava sveobuhvatno nego parcijalno i upravo zbog toga radnici i ovaj Božić i ove blagdane neće moći dočekati bezbrižno. Ja pozivam sve nadležne, prije svega mislim na Vladu RH kao predstavnika najvećeg glasnika da donese mjere i da se poduzmu koraci koji su potrebni ukoliko ne mogu i ukoliko nisu sposobni neka raspišu izbore. Ni Slavonski Brod, ni Đuro Đaković više Ne mogu čekati. – Na današnjem druženju nakon dugo vremena uz članovo predsjedništa, u prostorijama SDP-a imali smo priliku vidjeti “stare” snage ove stranke, Žaljka Račkoga i Matu Gavrana. Je li to neki novi znak u redovima SDP-a tek ćemo vidjeti,

Komentari
Prethodni članakOdržana 5. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Nova Gradiška: dodijeljena priznanja
Sljedeći članakNova Gradiška: Kod 22-godišnjaka pronašli digitalnu vagu i marihuanu