U do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković” sinoć su cjelovečernji koncert „Festival super seniora” održali članovi novogradiške Udruge umirovljenika i njihovi gosti, umirovljenici iz Popovače i Slavonskog Broda. S umirovljenicima su nastupili i članovi Tamburaškog orkestra iz Ljupine. Odličan nastup, niz sekcija i nastupa te puno dobrih vibracija obilježili su i sinoćnje druženje koje tradicionalno organiziraju Gradu u čast. Brojni sugrađani došli su podržati rad novogradiših umirovljenika te gosti Boris Puhak, dopredsjednik Matice hrvatskih umirovljenika te zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić.

U cjelovečernjem bogatom programu posjetiteljima su se predstavili članovi pjevačkog zbora novogradiških umirovljenika koje je za nastup izvrsno pripremila predsjednica Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška Julijana Žirovčić. Uz umirovljenike, nastupili su i članovi Tamburaškog orkestra iz Ljupine pod vodstvom učitelja Ivice Đikića.

Predstavila se i izvorna pjevačka skupina novogradiških umirovljenika koje je za nastup pripremila Anđela Đurđević te folklorna skupina pod vodstvom Nikole Kramara.Ove godine umirovljenici su s ponosom predstavili i novu točku i aktivnost, suvremeni ples predstavnica zlatne dobi.Zlatni ples, radionica suvremenog plesa održavala se u Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković“ od veljače do svibnja. Program Zlatni ples zamišljen je kao oblik rekreacije i kreativnog izražavanja za osobe treće životne dobi. Baziran je na tehnikama suvremenog plesa i prilagođen fizičkim predispozicijama polaznika. Kako ističu, stvaranjem plesne koreografije dobiva se osjećaj zajedništva i slobode, jača se memorija, a pokreti vlastitog tijela dobivaju novi smisao i značaj. Radionice su se održavale u prostorima Učilišta pod stručnim vodstvom iskusne plesne pedagoginje Nikice, a projekt je osmislila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković” Danijela Juranović.

I ove su godine na koncertu novogradiških umirovljenika nastupili njihovi „stari” prijatelji, članovi KUD-a „Druga mladost” iz Slavonskog Broda te Udruga umirovljenika iz Popovače. Riječi dobrodošlice nazočnima je uputio dopredsjednik Matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška Krunoslav Hoffer:

– Hvala vam lijepa što nas podržavate, što ste i ove godine s nama. Mi ćemo svojim radom i aktivnostima nastojati opravdati vaše povjerenje. Idemo dalje, trudimo se i družimo jer tako je ljepše – istaknuo je, između ostalog, Hoffer.Bila je ovo još jedna odlično provedena večer i sjajno druženje uz naše umirovljenike koji su nam i ovoga puta pokazali da puno toga mogu, stoga im želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Komentari