Nakon gafa s prijemnim ispitom koji je prošlo tek dvjestotinjak kandidata, na Medicinskom fakultetu u Zagrebu ostalo je 59 praznih mjesta. Dostupni podaci za posljednjih jedanaest godina pokazuju da je zagrebačka Medicina do sada već sve kvote popunjavala na ljetnom upisnom roku. Preko tisuću maturanta ove je godine na ljetnom roku kao jedan od studija odabralo zagrebačku medicinu. Njih 715 to je bio prvi izbor. No, da bi uopće mogli konkurirati, kao i svake godine, morali su proći prijemni. Međutim, tu je nastao problem. Prijemni je prošlo svega dvjestotinjak kandidata.

Nakon što su izašli rezultati prijemnog nastao je veliki šok. Prvenstveno zbog toga što Medicinski faks u Zagrebu upisuje tristo studenata, a upisati se ne može nitko tko nije položio prijemni. Drugim riječima, bilo je jasno da se kvote neće popuniti na ljetnom roku, što nije uobičajeno.

Nakon što su izašle konačne rang liste upisa na fakultete, koje možete pogledati ovdje, razvidno je da je na zagrebačkoj Medicini ostalo čak 59 praznih mjesta. Pregledali smo sve dostupne podatke za posljednjih 11 godina i to se do sada još nije dogodilo. Medicinski faks u Zagrebu je, konkretno, od 2010. godine potpuno popunjavao upisnu kvotu od 300 mjesta već na ljetnom roku, piše Srednja.hr

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba “Boje Vukovara”
Sljedeći članakI ovog vikenda nastavljaju se druženja u novogradiškom Gradskom parku