Prema izlaznoj anketi koju je objavio dnevnik.hr u V. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 8 mandata, Restart koalicija 3 mandata. Škorin Domovinski pokret dobio je također 3 mandata.

– Koliko su me unutar moje stranke na lokalnoj razini napadali i podmetali mi te šta su mi sve radili – još sam dobro i prošla. S obzirom da mi je ovo prvi izlazak na izbore i prva kanidatura ja sam zadovoljna, iako je na loš rezultat u petoj izbornoj jedinici, sasvim sigurno utjecaj imalo i određeno nejedinstvo unutar županijske i gradske organizacije SDP-a. – Marina Opačak Bilić

Izborne rezultate nakon neslužbenih podataka Državnog izbornog povjerenstva komentirali su i pobjednici, Pero Ćosić iz brodsko-posavskog HDZ-a

HDZ prema izlaznim anketima na paarlamentarnim izborima osvaja osam mandata, upravo onoliko koliko ih je osvojio i prije četiri godine. Zadovoljstvo čelni čovjek brodsko- posavskog HDZ-a ne krije. – Želim se zahvaliti svim građanima koji su nam na ovim izborima dali svoje povjerenje. Iako su ankete prije izbora bile nešto drugačije, naše želje i očekivanja bile su ponoviti rezultat od prije četiri godine. Imali smo dobar mandat Vlade koja je kvalitetno upravljala našom zemljom u stabilnim ali i kriznim vremenima što su građani i prepoznali. Osam mandata to i pokazuje. Zahvaljujemo se svima na glasovima i vjerujem da ćemo opravdati povjerenje građana. Slavoniju ćemo vratiti na mjesto koje joj i pripada, meu razvijene regije u Hrvatskoj.- kazao je danas Pero Ćosić.

21.01. sati:

Privremeni rezultati za V izbornu jedinicu:

Broj obrađenih biračkih mjesta: 273 od ukupno 994 (27,46%):

HDZ – 50,82%

Restart koalcija 19,26%

Domovinski pokret 17,75%

Na državnoj razini, prema malom postotku obrađenih izbornih mjesta DIP je objavio slijedeće podatke:

HDZ – 71 mandat

Restart – 41 mandat

Domovinski pokret – 16 mandata

Reformisti – 5 mandata

Možemo – 4 mandata

Most – 4 mandata

STRIP – 1 mandat

HNS – 1 mandat

20.36 sati.

Svojevrsno iznenađenje ovogodišnjih Parlamentarnih izbora s tri mandata u petoj izbornoj jedinici jeste Škorin Domovinski pokret. – Ovo nije malo za jednu stranku koja se pojavila relativno kasno. U tom razdoblju uspjeli smo se približiti biračima što je evo dalo rezultate – izjavila je, uz ostalo, Ružica Vukovac, koja se nalazi na listi Domovinskog pokreta u petoj izbornoj jedinici.

Izvor: Sbplus

Komentari
Prethodni članakObjavljene nove izlazne ankete: HDZ-u 62 mandata, Restart koaliciji 43, Škoro izgubio dva mandata
Sljedeći članakRezultati Državnog izbornog povjerenstva: Velika pobjeda HDZ-a