Na čelu Odjela ginekologije i opstetricije u Općoj bolnici Nova Gradiška i dalje je dr. Boris Lovrić, ginekolog. Na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji u novogradiškoj bolnici na kojoj su predstavljeni voditelji pojedinih odjela, o radu svoga odjela odjela progovorio je novi – stari voditelj:

– U novogradiškoj je bolnici u protekloj godini bilo 333 poroda. Usprkos rapidnom trendu pada broja poroda u cijeloj Hrvatskoj, mi smo ipak ostali na jednoj stalnoj razini od 300 do 350. Trenutno smo čak i brojčano veći nego prošle godine tako da mislim da ćemo godinu završiti bez pada. Vjerujem da je to zato što je rad našeg odjela i liječnika prepoznala i neka šira okolina pa nam dolaze rodilje iz drugih sredina. Što se tiče opreme, mogu reći da smo jako dobro opremljeni. Trenutno je u tijeku postupak nabavke aparata kojim ćemo omogućiti rodiljama bezbolniji porod kroz inhalacijsku anelgeziju u tijeku samog poroda, tako da ćemo maksimalno nastojati smanjiti bolnost poroda. Kako budu dolazili novi anesteziolozi, tako će i sama primjena epiduralne anelgezije pri porodu biti puno veća. Sljedeće godine dobit ćemo i novi ultrazvuk pa će i s te strane dijagnostika biti upotpunjena i zaokružena.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za novi blok bolnice u kojem će biti novo rodilište, skupa s ginekologijom tako da ćemo na jednom mjestu imati sve uz lakši pristup salama. Svime ovime i rodiljama i novorođenčadi osigurat ćemo dodatni komfor i kvalitetne uvjete boravka u bolnici. U donjem dijelu bi bio i novi suvremeno opremljeni dispanzer za žene. Uskoro ćemo dobiti i novog kolegu ginekologa i tako se kadrovski ekipirati – kaže dr. Lovrić.

Komentari
Prethodni članakMiro Gavran proglašen prvim hrvatskim veleposlanikom kravate
Sljedeći članakPrijatelji, Reštarci otišli na pecanje i nisu se vratili kući