Koliko je malo potrebno za čistu sreću, ljubav i druženje, najbolje pokazuju članovi novogradiške Udruge slijepih. Tijekom cijele godine marljivo rade, druže se u okviru iznimno uspjelog projekta “Dnevni boravak za djecu s poteškoćama u razvoju – Sreća iza ugla”.

Za ovaj su projekt dobili i vrijedno priznanje, Nagradu za naj akciju godine Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine prijatelji djece”. Tu je i projekt „Prijateljstvo bez predrasuda”, organizirano druženje osoba s invaliditetom. Kako ističe predsjednica udruge Manuela Kumić, nastavak je ovo njihovih aktivnosti iz proteklih godina:

– Dosada smo proveli 20 projekata i program poludnevnog boravka za djecu s teškoćama. U provedbu aktivnosti uključeni su djeca i odrasli različitih invalidnosti i osobe bez invaliditeta, a aktivnosti koje provodimo od velikog su značaja za naše korisnike i zajednicu.

Vođeni agilnom predsjednicom Manuelom Kumić i uz pomoć suradnika, čine prave stvari, sve na dobrobit svojih korisnika.

Tako su i protekle godine za svoje članove organizirali, sada već tradicionalno, ljetovanje u Biogradu na Moru, tu je i niz uspješnih radionica i akcija upriličenih za dobrobit svojih korisnika.

– Osnovani smo 2002. godine s ciljem podizanja kvalitete života osoba s invaliditetom, i njihovog aktivnog uključivanja u život lokalne zajednice. Nadam se da smo kroz sve ove godine postojanja u tome i uspjeli, stoga nastavljamo dalje – ističe nova – stara predsjednica Manuela Kumić.

Naime, članovi ove udruge proteklog su tjedna održali izbornu skupštinu na kojoj su za predsjednicu ponovno izabrali Manuelu Kumić, tajnik je Borna Došlić.

Želimo im još puno lijepih druženja u njihovoj jedinstvenoj „oazi sreće”.

Komentari
Prethodni članakSrebrna nagrada za Novogradiščane na Međunarodnom natjecanju zborova Vallis Aurea Cantat
Sljedeći članakZa povijest: Studij sestrinstva odsjek Nova Gradiška iznjedrio svoje prve diplomante