Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, policijski službenici su utvrdili 201 prometni prekršaj.

U subotu, u 14.45 sati, na 151. kilometru autoceste A3, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Uprave policije, nadzirući promet, zaustavili su osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 2 promila, upravljao 37-godišnjak. Prekršitelj je smješten u posebne prostorije Policijske postaje Nova Gradiška do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Istog dana, oko 23 sata, policijski službenici Policijske postaje Okučani, zaustavili su u prometu osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak, a koji se odbio podvrgnuti ispitivanju ili stručnom pregledu prisutnosti droga u organizmu. Prilikom pregleda vozila i osobe, policajci su kod 22-godišnjeg suvozača pronašli i oduzeli 5,75 grama marihuane.

Policijski službenici protiv počinitelja podnose prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari