Iz Policijske uprave brodsko-posavske izvještavaju kao se dana 18. lipnja, oko 5.15 minuta, u Starom Petrovom Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Očevidom policijskih službenika utvrđeno je, da je do prometne nesreće došlo zbog ne držanja strane  kretanja prilikom vožnje. Naime, vozač osobnog automobila (23-godišnjak) je prešao preko prometne trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera i sletio u kanal. U daljnjem kretanju preko raslinja vozilo se u prevrtanju zaustavilo na njivi kukuruza. U ovoj prometnoj nesreći 23-godišnji vozač je teško ozlijeđen. Nakon ukazane liječničke pomoći zadržan je na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu prekršajnom sudu i izvješće općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Dana 19. lipnja, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe na okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe. Policija sumnjiči 18-godišnjakinju, 20-godišnjakinju, 20-godišnjaka i 23- godišnjaka da su u Slavonskom Brodu, Vinkovačkih žrtava, iskoristili nepažnju vlasnika i iz otvorene obiteljske kuće ukrali nakit oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Protiv osumnjičenika je dostavljena kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu (18. lipnja), oko 23 sata, na autocesti kod Brodskog Stupnika, prilikom nadzora prometa, utvrdili su nepropisnu brzinu. Naime, 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 256 kilometara na sat. Policijski službenici su vozača za prekršaj kaznili novčanom kaznom, izrekavši mu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec. Dana 19. lipnja, oko 8.30 minuta, na autocesti A3, kod Donjih Andrijevaca, prometni policajci su novčano kaznili 60-godišnjeg državljanina Bugarske, koji se kretao vozilom austrijskih registracijskih oznaka, prometnom trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Izrekli su mu i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

U subotu, dana 18. lipnja, u poslijepodnevnim satima, dvoje građana na području Slavonskog Broda i Oriovca, prilikom čišćenja objekata u svom vlasništvu, pronašli su tri ručne bombe i odmah pozvali policiju. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu utvrdili su da je riječ o dvije ručne bombe M-75 i ručnoj bombi M-60, koje su preuzeli na siguran način.

 Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ koja pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje oružja policiji bez sankcija i to u neograničenom vremenu. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na 192, koja će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo.

Komentari
Prethodni članak2. Malonogometni vatrogasni turnir i 1. natjecanje djece na brentačama u Ljupini
Sljedeći članakBatrina: utakmica Hrvatska-Španjolska gleda se u parku