Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na svojim stranicama dio s pitanjima i odgovorima za sve koji žele ući u Hrvatsku. Osim pitanja i odgovora dostupan je i obrazac preko kojeg se može postaviti pitanje MUP-u, a vezano je za ulazak u Hrvatsku. 

Pitanja i obrazac

“Od jučer svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, objavljeni su na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci.

Ako svoj odgovor o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i on-line obrazac za upit putem kojeg nam se mogu obratiti kako bi dobili konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska”, poručuju iz MUP-a.

Dostupno na tri jezika

Osim toga javljaju kako su stranica i obrazac dostupni na tri jezika.

“Navedena stranica i on-line obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike.  

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Adresa [email protected] i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresirani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru.

Naime, nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem ju se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili nam se obratiti putem on-line obrasca”, dodaju.

Pitanjima i obrascu možete pristupiti na OVOM LINKU.

Izvor: Index.hr
Foto: Arhiva

Komentari
Prethodni članakBroj zaraženih raste: Stigli su nalazi testiranih radnika ĐĐ Montaže
Sljedeći članak8 Dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira