Sjećate se fotografije bačenog cijelog uroda višnje koja nas je šokirala prošle godine? Ovo je slika i prilika stanja u našem voćarstvu, napisao je tada Andrija Branković na svom fb profilu uz fotografiju bačenih višanja koje je otkupljivač odbio primiti, a koja se brzinom munje proširila društvenim mrežama. 

“Ovaj gospodin (moj poznanik) morao je baciti cijeli svoj urod višanja, jer je mnogima bolje uvoziti tuđu višnju, već napola prerađenu, nego otkupljivati našu domaću. Ista sudbina zatekla je mnoge proizvođače u Slavoniji, kao i moju obitelj samu. Višnja je bačena jer navodno nema dovoljno šećera u sebi i otkupljivač ju nije htio otkupiti. Mene zanima, je li moguće da takva višnja nema cijenu?! Zar se i od nje nešto ne može iskoristiti? Zar je moguće da je cilj uništiti domaću prozvodnju?. Da naglasim, ta višnja nije trula, samo joj fali malo šećera“, napisao je tada. 

Slična priča, ali ovogodišnja stiže nam iz susjedne Srbije. Naime, u tijeku je berba višanja, a pojedini voćari nezadovoljni otkupnom cijenom, poklanjaju plodove, ili ih ostavljaju da trule na drveću, javlja Agroklub. 

Poljoprivrednik iz mjesta Donji Vratari u blizini Aleksandrovca Nebojša Radovanović otišao je korak dalje i nakon što je motornom pilom posjekao svoj voćnjak, u snimci koji se širi društvenim mrežama održao je i govor.

U video-prilogu koji se nalazi ispod, poslušajte govor ovog poljoprivrednika:

 

Komentari
Prethodni članak19. međunarodni susret oldtimera okupio preko stotinjak ljubitelja starih automobila iz svih krajeva Hrvatske i regije / foto
Sljedeći članakHGSS objavio još jedan komičan plakat koji turisti ne bi smjeli shvatiti olako