Prošli tjedan, od 19. do 25. kolovoza, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih 9 s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba ozlijeđeno (nije bilo težeg ozljeđivanja osoba), te 23 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 308 prometnih prekršaja, od kojih je utvrđeno najviše (118) prekršaja nepropisnih brzina. Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice (23. kolovoza, u 18.10 sati), kada je autocestom A3, motociklom (NG registracijskih oznaka), brzinom od 224 km/h, upravljao 31-godišnjak. Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 22. kolovoza, kada su policajci nadzirući promet u Slavonskom Brodu, na Zapadnoj veznoj cesti, u 5.15 sati, zaustavili osobni automobil (talijanskih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 73-godišnjak krećući se brzinom od 115 km/h.

U 57 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. Upravljao vozilom s 1.98 promila alkohola u organizmu, te odmah isključen iz prometa Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćeno i sankcionirano 19 vozača. Rekorder je alkoholizirani 48-godišnjak, koji je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, dana 23. kolovoza, u 15.54 sati, upravljao vozilom (PŽ registracijskih oznaka), s 1.98 promila alkohola u organizmu.

Sankcionirano je 10 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 4 vozača koji su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu!Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa, te skreću pozornost sudionicima u prometu da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebice one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje.

Komentari
Prethodni članakSutra u Adžamovcima svečano otvorenje dječjeg vrtića vrijednog preko milijun kuna / foto
Sljedeći članakNije ih lako nositi: Ova prezimena u Hrvatskoj izazivaju sram i crvenilo, ali i salve smijeha