AUTOCESTA A3: MOBILNA JEDINICA PROMETNE POLICIJE ZAUSTAVILA VOZAČE I PRONAŠLA DROGU

Jučer (2. siječnja) je Mobilna jedinica prometne policije Ravnateljstva policije na odmorištu autoceste A3 (Dragalić), oko 16.40 sati, zaustavila 26-godišnjeg vozača osobnog automobila, novogradiških registracijskih oznaka. Tijekom postupanja vozač je odbio testiranje na droge, a pregledom vozila i 33- godišnjeg suvozača je pronađeno ukupno oko 29 grama droge marihuane. Na Staru godinu (31. prosinca) oko 17.30 sati, Mobilna jedinica prometne policije je na naplatnoj postaji Lužani na autocesti A3, kontrolirala 34 godišnjaka kod kojega je pronađeno 4,2 grama droge marihuane i 0,6 grama droge kokain.
Poradi počinjenih navedenih prekršaja, svi počinitelji su prekršajno sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

PROŠLOTJEDNI KONTINUIRANI NADZORI PROMETA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 27. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 30 prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 26 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno sedam osoba, i to: tri osobe su zadobile teže, a četiri lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 224 prometna prekršaja, od čega 63 prekršaja nepropisnih brzina, 12 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. Prošlotjedni „rekorderi“ su 35-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 216 km/h, dok je 19- godišnjak kroz naseljeno mjesto (Slavonski Brod, ulica SV. Antuna), upravljao osobnim automobilom brzinom od 121 km/h, te 49-godišnjak, koji je u Slavonskom Brodu, u ulici V. Jagića upravljao osobnim automobilom s 2,46 promila alkohola u organizmu. Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članak19 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, tri osobe preminule
Sljedeći članak147 milijuna kuna za ulaganja u preradu drva