U dvogodišnjoj pripravi na katehezama susreta mladih župe Kraljice svete Krunice uz dobrovoljne aktivnosti, izradu božićnih i uskrsnih ukrasa, te pečenje i prodaju kolača, pomoć i podršku njihovih župljana dobrovoljnim prilogom, oni mladi, otišli su na SHKM-i u Dubrovnik.

U petak 25. travnja u 22 sata uz blagoslov i molitvu njihovog župnika Ivana Štivičića krenuli su na putovanje u Dubrovnik „NA SLOBODU POZVANI“.

Živjeći u svjetlu Božje riječi opredjeljeniji za njegovu istinu zajedno izražavaju svoju pažnju u traganju za istinom o sebi samima u Isusu Kristu.

Ukoliko se njeguje međusobno zajedništvo, svojim druženjem, prijateljstvom, suosjećajnošću, a posve molitvom otvoreni jedni prema drugima izgrađujemo svoj život ka otvaranju Kristovoj blizini.

U jutarnjim satima, u subotu 26. travnja, predvođeni mladim volonterima Dubrovnika krenuli su u obilazak grada i znamenitosti.
Nakon obilaska, krenula je procesija iz stare jezgre u luku Gruž gdje je u 17:00 sati dubrovački Biskup Mate Uzinić predvodio misno slavlje na kojem je sudjelovalo preko 35.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva.
Na samom početku misnog slavlja biskup Mate Uzinić zaželio je svima dobrodošlicu.

Nakon središnjeg euharistijskog slavlja SKHM-i u luci Gruž u Dubrovniku mladi župe Kraljice svete Krunice su se raspršili po čitavoj Dubrovačkoj biskupiji.

Mladi su u nedjelju 27. travnja, drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži, sa svojim obiteljima – domaćinima, koji su ih velikodušno udomili u svoje domove, sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju u Župi dubrovačkoj, sv. Marije Magdalene – Mandaljena.

Uvijek ćemo se sjećati Dubrovnika, i po suncu i po kiši! Velika hvala svim obiteljima koja su nas primila i otvorila svoja vrata i srca, pozdrav od mladih iz Župe Kraljice svete Krunice – Nova Gradiška.

Autor: Dražen Đukić/photo: Župa Jug

 

Komentari
Prethodni članak“Vukovi” uspješni na turniru u Novskoj
Sljedeći članakHSLS, Nacionalni forum, PGS i Lista za Rijeku održali javnu tribinu