Iako je tek dan prije utrke odlučio kako će prisustvovati natjecanju, zauzeo je visoko treće mjesto.

Mladi Požežanin Matej Skuzin prošlog je vikenda pokazao kako se, osim u brdskom, odlično snalazi i cestovnom biciklizmu. Na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom usponu u kategoriji elite zauzeo je visoko treće mjesto i time postao jedan od tri najbolja biciklista u Hrvatskoj u ovoj disciplini. Iako se primarno bavi brdskim biciklizmom, zbog smanjenog broja utrka što je posljedica mjera donesenih s ciljem sprječavanja koronavirusa, u zadnji tren se odlučio prijaviti na ovo natjecanje kako bi osjetio dašak adrenalina i okušao sreću. Više puta je pokazao kako se izvrsno snalazi na brdskim stazama što dokazuju njegove brojne medalje.

– Brdskim biciklizmom se bavim 12 godina, osvajač sam nekoliko državnih prvenstava, pobjednik Kupa Hrvatske, višestruki pobjednik slavonske brdsko-biciklističke lige te drugih utrka. Cestovni biciklizam nije moja disciplina, ali sam odlučio otići na tu utrku prvenstveno zato što je državno prvenstvo te zato što zbog cijele ove situacije s koronavirusom nema utrka. – za SBplus je izjavio Skuzin.

Iako je tek dan prije utrke odlučio kako će se i on natjecati, dugogodišnje treniranje, iskustvo te koncentracija pomogli su mu u savladavanju zahtjevne staze i osvajanju trećeg mjesta. Na prvo i drugo mjesto ovog natjecanja ‘zasjeli’ su članovi Biciklistočkog kluba Roda iz Siska, Janko Benger i Bojan Gunjević.

– Trasa utrke je bila od Matulja do Poklona na prijevoju Učke u dužini 14 kilometara sa otprilike 800 metara visinske razlike. Na utrci se i nisam nešto najbolje snašao na početku jer je tempo bio izrazito jak, ali kako je utrka odmicala tako sam ja sve bolje vozio i prestizao dosta vozača što je na kraju rezultiralo trećim mjestom. Sve u svemu zadovoljan sam zato što smo se odlučili dan ranije kako idemo na tu utrku, nije nam bila u planu tako da nisam znao što uopće očekivati. – dodao je Matej.

Osim što je vrhunski sportaš i dugogodišnji član Brdskog biciklističkog kluba Požega, Matej je i serviser bicikala te na društvenoj mreži objavljuje savjete za bicikliste i način održavanja bicikla. Također, objavljuje i video snimke svojih vožnji što utječe na privlačenje mladih Požežana i povećanje njihova interesa za ovaj sport.

Izvor/Foto: Sbplus

Komentari