U organizaciji SD „Lopta“ i RK Požega u dvorani „Tomislav Pirc“ održan je petnaesti po redu turnir „Požeški dječaci“ na kojemu se natjecalo 15 ekipa, dječaci rođeni 2006. godine i mlađi. Uz domaćine, turnir je ove godine okupio mlade rukometaše iz Siska, Daruvara, Slavonskog Broda, Bjelovara, Dugog Sela, Valpova, Našica, Pakraca, Vinkovaca, Umaga pa tako i naše Nove Gradiške. 

Na turniru je sudjelovalo velik broj momčadi iz vrha Hrvatskog rukometa te regije i Europe, a o jačini turnira svjedoče i organizatori koji tvrde kako je to bila jedinstvena prilika za pogledati kako budući reprezentativci igraju rukomet. 

Ekipa Nove Gradiške bila je svrstana u grupu s možda i najjačim ekipama na turniru: Sisak, Umag, Daruvar i Slavonski Brod, te je očekivano u takvoj konkurenciji zauzela peto mjesto, ali naši rukometaši su pokazali da se mogu “muški” boriti sa svakom ekipom.

Valja napomenuti kako sve ekipe na turniru igraju ligaško natjecanje u svojoj kategoriji u kojem su ove sezone odigrali preko 30 utakmica, dok naša mlada ekipa tek na jesen ove godine kreće u borbu s ligaškim natjecanjem. Ovaj veliki turnir bilo im je prvo “odmjeravanje snaga” s ekipama svog uzrasta.

Drugi dan natjecanja naši dečki su odlično odradili pobijedivši u obadvije utakmice i to ekipu Požega 2 i Dugo Selo 2.

U spomenutim utakmicama bilo je vidljivo i da je trema koja je razumljivo bila prisutna prvi dan malo popustila te su dečki hrabro ušli u obadvije utakmice i možemo reći rutinski ostvarili dvije značajne pobjede što ima daje poticaj da se mogu nositi i s puno jačim ekipama.

Ekipu je odlično vodio trener Ivica Banovčić.

Redom su za RK Nova Gradiška nastupili: Niko Babić, Fran Đeraj, Ante Jakić, Sebastian Kolić, Josip Funes, Marko Bošnjak, Patrik Matošević, Borna Bošnjak, Benjamin Lazarić, Renato Bošnjak, Marko Ciprić, Gabriel Bošnjak i Viktor Kolić.

Ovom prilikom Uprava  RK Nova Gradiška, poziva dječake koji se žele baviti rukometom da se pridruže svojim vršnjacima, upoznaju nove prijatelje, putuju i sudjeluju na natjecanjima i rukometnim turnirima i možda neki od njih postane i profesionalni rukometaš po kojem će Nova Gradiška biti poznata.

Treninzi se održavaju utorkom, srijedom, četvrkom i petkom u  sportoskoj dvorani ETEŠ Nova Gradiška u večernjim satima.