“Voljeti silinom starinskih prozora značilo je nadat se kako će posljednja poema donijeti neparan broj riječi. Jer tad Ona biva nedovršenom.”

Što li se krije ispred, u i iza starinskih prozora te što povezuje djetinjstvo, mladost i smrt modrokosa, javnost je mogla saznati na predstavljanju knjige poezije “Nada u neparan broj riječi”.

Gradska knjižnica Nova Gradiška u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Novoj Gradiški ugostila je mladu sugrađanku Deju Špičak koja je održala svoju 1. promociju knjige poezije.

“Ovo je zbirka poezije koja zapravo u 3 poglavlja objašnjava moj život, neka moja životna iskustva i način na koji sam ja doživljavala svoje bivanje na ovoj planeti. Podijeljeno je na 3 poglavlja: djetinjstvo, mladost i smrt modrokosa. U 90 poema, koji sadrže dosta mračne motive i epitete, govori općenito o pojedincu koji na ovaj ili onaj način prolazi kroz ovaj poprilično surov svijet.” – navela je autorica Deja Špičak

Kako bi druženje bilo svečanije, ali opušteno, pobrinula se profesorica Vjekoslava Bagarić koja je i predstavila knjigu, dok je stihove čitao Zrinko Kapetanić.

Za dodatni ugođaj pobrinuli su se učenici Glazbene škole Ester Lazarić (nastavnik Boris Ružojčić) i Leonardo Robina (nastavnica Marina Karešin) svirajući prekrasne melodije na gitarama.

Nakon promocije, uslijedilo je druženje i razgovor s mladom književnicom kojoj želimo puno uspjeha na svim budućim promocijama i u pisanju novih književnih djela.

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Sutra koncert duhovne glazbe svetom Antunu u čast
Sljedeći članakGradsko izborno povjerenstvo Grada Nova Gradiška: Obavijest biračima o promjeni biračkog mjesta