Studentima i učenicima od sada je na raspolaganju Vodič za stipendije, u kojem se nalazi popis 39 stipendija za studente te popis od šest stipendija koje su na raspolaganju učenicima.

SLAVONSKI BROD – Odsjek za profesionalno usmjeravanje, Centar za inormiravnje i savjetovanje o karijeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod izdali su vodič za učenike i studente Brodsko-posavske županije, u kojem donose pregled stipendija koje se učenicima i studentima nude kroz jedinice lokalne uprave i samouprave, ali i različite organizacije i udruge.

Popis stipendija pogledajte ovdje.

Vodič su priredile Gordana Alfeldi, prof. hrvatskog jezika i književnosti i prof. pedagogdije i Barbara Cvitković, mag. psihologije, dok je za njegovo uređenje uz Gordanu Alfeldi zaslužna i Anita Blajer, dipl. psiholog.

Na ukupno 43 stranice, koliko sadrži vodič kojeg vam donosimo u prilogu teksta, nalazi se popis 39 stipendija za studente te popis od šest stipendija koje se nalaze na raspolaganju učenicima.Kroz ovaj vodič, cilj je bio kroz približavanje mogućnosti ostvarivanja neke od ovih stipendija ne samo financijski utjecati na lakše obrazovanje (što u uvjetima današnjeg življenja na ovim prostorima, svakako nije nezanemarivo, nap.a.) nego na taj način utjecati in a mobilnost studenata koji će uz neku od ostvarenih potpora možda lakše se odlučiti za studiranje u drugom mjestu, umjesto da zbog financijskih poteškoća ostanu u svojim sredinama i studiraju možda nešto što im nije prioritet.

Za svaku pojeidnu stipendiju navedeno je tko ju daje, po kojim osnovana, na koji način student/učenik može ostvariti istu te se navodi i potrebna dokumentacija, ali i okvirno vrijeme raspisivanja natječaja te kontakt podatke. Vodič koji uistinu donosi kompletan pregled na jednom mjestu što će uvelike pomoći budućim studentima.

Izvor: SBplus

 

 

Komentari