Žitelji Općine Okučani jučer su obilježili Dan općine i blagdan svetog Vida mučenika.
Ovogodišnja proslava Dana općine započela je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Društvenom domu u Okučanima na kojoj su, uz župana Danijela Marušića, načelnika Općine Okučani Ace Vidakovića i predsjednika Općinskog vijeća Ivice Pivca nazočili i izaslanica potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja-načelnica Sektora uprave za hrvatske branitelje Domovinskog rata i članove njihovih obitelji Nevenka Benić, saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk, načelnik Općine Stara Gradiška Velimir Paušić, načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić, načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić, načelnik Općine Dragalić Zvonimir Karlik, načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis, načelnik PU Brodsko-posavske Antun Valić te brojni drugi gosti i uzvanici.
Predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac i načelnik Aca Vidaković predstavili do sada učinjeno na području općine, ali se osvrnuli i na planove za buduće razdoblje, posebice u području razvoja komunalne infrastrukture. Okupljene je pozdravio i župan Danijel Marušić koji je, čestitajući Dan općine svim stanovnicima, pohvalio trud i suradnju Brodsko-posavske županije i vodstva Općine Okučani te im zaželio puno uspjeha u budućem razdoblju.
U sklopu svečane sjednice najzaslužnijim pojedincima i institucijama dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja. Pismena priznanja uručena su Peji Šimiću za izniman doprinos u pisanju pjesama duhovnog i domoljubnog karaktera te Franji Blaževiću za humanitarno djelovanje i zbližavanje austrijskih i hrvatskih udruga na raznim manifestacijama. Zlatna plaketa dodijeljena je Nogometnom klubu “Psunj sokol” iz Okučana koji slavi 75. godina svoga postojanja za uspjeh u radu i osvajanje 1. mjesta u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi-zapad 2022. godine.
Nakon svečane sjednice kod spomen obilježja “Kristalne kocke vedrine” u Okučanima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule, smrtno stradale i nestale hrvatske branitelje nakon čega je u župnoj crkvi sv.Vida upriličeno svečano misno slavlje.
Izvor: Brodsko poavska županija
Komentari
Prethodni članakDanas slavimo blagdan Tijelova
Sljedeći članakPredstavljena zbirka pripovijedaka „Vugino zrcalo” književnika Ivana Slišurića