Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici 5.b razreda OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška i učiteljica hrvatskog jezika M. Banovčić sudjelovali su  28. listopada 2021. u literarno-novinarskoj  radionici u Gradskoj knjižnici. Budući da je geslo ovogodišnjeg Mjeseca knjige „AJMO HRVATI SE S KNJIGOM“, učenici su predstavili zavičajnog pjesnika Grigora Viteza čije su im pjesme na popisu djela za cjelovito čitanje u 5. razredu.

Plakat sa životopisom pjesnika pripremio je Endy Kuharić,   ilustracije pjesama osmislile su: Petra Šišić, Laura Kurjaković, Andrijana Jakovljević i Mia Miličević. Najdraže Vitezove dječje pjesme čitali su: Noa Lucić, Karlo Jurišić, Adrijan Gubić, Jan Briški, Noeli Fajdetić, Adrijana Jakovljević i Mateo Marjanović. Uslijedio je intervju s Grigorom Vitezom kojega je odlično prikazala Mia Miličević, a Iris Mijatović postavljala pitanja profesionalno i ozbiljno. Saznali smo što je Vitez bio u horoskopu, koja mu je omiljena boja, kada je počeo pisati, gdje je završio srednju školu …Učenici su radionicu završili kvizom znanja. Cijelu priču o Grigoru Vitezu vješto je vodio Marko Kekez.

Vijesti iz nesvijesti

Neobična pojava u novogradiškom parku. U noći 26. listopada 2021. nestala  su stabla iz gradskog parka. Kako saznajemo, uznemireni prolaznici prijavili su događaj i odmah pozvali policiju. U parku su ostale samo ogromne rupe od korijenja. Istraga je u tijeku.

Ubrzo smo primili izvješće iz Policijske postaje u Novoj Gradiški o nemilom događaju. Naime, odlutala stabla iz parka su pronađena.  Što se zapravo dogodilo?

Neki dan je u gradu obilježena akcija „Cijeli grad čita“ pa su stabla čula  pjesmu Grigora Viteza Kad bi drveće hodalo.

Dio stabala pronađen je na sportskom terenu NK Sloga, odradila su uspješan trening. Nekoliko stabala odšetalo je preko Slavče do Strmca. Oprala su korijenje u potoku. Ostala stabla pošla su prema Papuku. Nisu daleko stigla jer nisu imala primjerenu planinarsku opremu. Uglavnom, sva su stabla u našem parku. Možemo mirno spavati.

Autori: Web novinari, Fotografije: učenici 5. b i učiteljica M. Banovčić

 

Komentari
Prethodni članakDjelatnici Eko-konga: Cvijeće za ljepši izgled Nove Gradiške
Sljedeći članakOvo su novi članovi Savjeta mladih Brodsko posavske županije