U organizaciji Udruge “Aldo” Slavonski Brod i suorganizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška sinoć je predstavljena zbirka pjesama “Sati od pijeska” pjesnikinje Marije Mišić iz Slavonskog Broda i zbirke kratkih priča “S-mijeh života” autorice Gordane Radaković iz Orahovice.

Marija Mišić predsjednica je Udruge “Aldo”, a na književnu scenu stupila je 2013. godine kada je za vrijeme studija objavila prvu zbirku refleksivne poezije pod nazivom “Crne orhideje”.

Danas, kako ističe, uz poeziju, piše i književne kritike te se bavi uredničkim radom.

Udruga “Aldo” iz Slavonskog Broda bavi se književno nakladničkom djelatnošću i djeluje uglavnom unutar područja kulture i umjetnosti. U svojoj biblioteci imaju dosada objavljenih 28 naslova, što mladih autora koji tek stupaju u svijet pisanja, što autora koji već imaju niz objavljenih naslova.

Zbirka pjesama “Sati od pijeska” tiskana je u sklopu projekta “Ljepota stvaralaštva Brodskog posavlja kroz riječi i stihove” koji je pokrenut 2016. godine u suradnji s brojnim autorima iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Drugo je ovo samostalno djelo Marije Mišić, koje je, također, poput prvog, zbirka refleksivne poezije s ponekom filozofskom niti protkanom kroz pjesme.

Novogradiščanima se sinoć predstavila i poznata orahovačka književnica Gordana Radaković i promovirala svoju osmu knjigu, “S-mijeh života”.

– Ova je knjiga peti nastavak prve knjige “Smijeh je lijek”, a iza nje su slijedile promocije knjige “U smijeh”, “Abeceda smijeha”, “Smijeh, samo smijeh, knjiga putopisa Sarvatra” i “Neka bude svjetlo”, i knjige pjesama “Puno te nebo moje” – kaže Gordana Radaković.

Na pitanje kada stigne pisati i zašto piše, odgovorila je citatom Duška Radovića, pisca i aforističara, čijim citatom počinje svaka priča: “Problem nisu oni koji ne vole da čitaju, već oni koji vole da pišu. Lakše je nekoga naviknuti da čita, nego odviknuti da piše.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članak“Lovrakovci” obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan kravate uz “Kravat Pukovniju” iz Zagreba / foto
Sljedeći članakU ponedjeljak : „CIJELI GRAD ČITA“– akcija čitanja naglas