Demografskim mjerama potrebno je ciljano djelovati na kvalitetu života ljudi, podizanju standarda, kvalitetu obiteljskog života i stanovanja te ostalih segmenata društvenog života.  Ulaganje u demografske mjere, usluge namijenjene obitelji, djeci i mladima dugoročne su socijalne investicije u najvažniji stup našeg društva. Općina Staro Petrovo Selo provodi niz demografskih mjera kojima se olakšava život djece, mladih, obitelji i umirovljenika.

Generalni problem u Slavoniji, ali i Hrvatskoj općenito je iseljavanje ljudi i odlazak mladih van granica. Prazne kuće po selima Brodsko -posavske županije postaju sve češći prizor.

Svjesni tih problema su u Općini Staro Petrovo Selo koja čini sve što je u njihovoj  moći kako bi zadržala mlade u svojoj općini, ali i privukla obitelji i iz drugih sredina, načelnik općine Nikola Denis i njegovi suradnici „zasukali” su rukave i bacili se na posao.

Općina je tako raspisala Javni poziv za dostavu prijava za korištenje sredstava iz Proračuna za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Općine Staro Petrovo Selo.

Cilj ovog Javnog poziva bio je poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na području Staro Petrovo Selo, a sve u svrhu demografske revitalizacije.

Korisniku se po ovom Javnom pozivu dodijelio iznos financijske pomoći u iznosu od 50.000,00 kuna, a do sada su potpisali 16 ugovora s mladim obiteljima, što konkretno znači da će te mlade obitelji ostati živjeti na području Općine Staro Petrovo Selo.

-Drago nam je da su demografske mjere koje donosimo i provodimo učinkovite, da mladi ostaju živjeti na području općine ili se doseljavaju. Ovo je mjera koja je krenula prošle godine i zasigurno će se i nadalje provoditi. Imamo namjeru da mjere koje provodimo zadržimo, ali i unaprijedimo, sve zavisno o visini financijskih sredstava koja će nam biti na raspolaganju. Želja nam je da kada sve velike projekte završimo proračun maksimalno usmjerimo na kvalitetu života. Još će se više ulagati u sport, kulturu, socijalne programe, mlade, umirovljenike. A obiteljima koje su do sada potpisali ugovore želimo puno sreće i radosti u novim domovima – rekao je zadovoljno načelnik Denis

Foto: Arhiva

 

Komentari
Prethodni članakNG PLUS za nezaposlene: Priveli smo kraju još jednu soft skills edukaciju
Sljedeći članakZnate li koliko potpisa moraju skupiti kanadidati?