Roditelji su naši prvi i najutjecajniji učitelji. Tako su i moji na mene prenijeli dobru naviku čitanja. Tu su se našli različiti žanrovi knjiga koji su obogatili moj vokabular ali me i upoznali s različitim kulturama kao i definirali moje stavove o životu, a zatim i o poslovanju. I svojoj djeci prenosila sam iste vrijednosti jer otkrivanje novih svjetova kroz čitanje obogaćuju osobu i pomažu shvatiti različite poglede na život, a opet raditi na vlastitima.

Stručna literatura
U poslu svakog računovođe iznimno je bitno družiti se sa stručnom literaturom. Od stručnih knjiga tu su izdanja koja su pratila trenutne Zakone na području računovodstva i financija koje su se mijenjale kako su se mijenjali zakoni Republike Hrvatske, a sada i pod utjecajem zakonodavstva Eu-a. Znanja i informacije koje upijam iz ovakvih izdanja održavaju našu struku, stručnost i čine bitnu razliku za konačne rezultate naših klijenata.
U svim stručnim literaturama sam dobila iznimno znanje koje se uvijek moglo primijeniti i u praksi. To nisu knjige koje čitate u dnevnom boravku, uz šalicu kave ili čaja, to su knjige koje držite na radnom stolu i odmah upotrebljavate u računovodstveno-poreznim pitanjima i nedoumicama poduzetnika.

Online čitanje
No imali vi stručnu literaturu na radnom stolu ili ne, sigurno ćete je imati u digitalnom izdanju. Sve više se pretplaćujemo na online izdanja, no to ne znači da više volimo čitati u online modu. Činjenica je da su ta izdanja fizički lakša „za nositi“ ne ostavljaju li isti osjećaj užitka u držanju knjige sjedeći na najdražoj fotelji?

Beletristika
Mlade generacije prošle su faze kada smo u zanosu nabavljali serije romana i stripova. Danas se naši mladi raduju novim vlogovima najdražih YouTubera ili serije kratkih video uradaka Tik-Toka, (Facebook je out). Oni čitaju gledajući i slušajući, rekli bismo. A mi? Radi brzog načina života ipak sve manje je vremena za čitanje romana nakon napornog radnog dana.
Kakva su vaša iskustva s čitanjem? Preferirate li knjige ili ste se već prebacili u potpunosti na online čitanje?

Mirela
#proknjizime #ponedjeljkom

Komentari
Prethodni članakNapustio nas je dugogodišnji novogradiški obrtnik Nikola Tot
Sljedeći članakI mališane Udruge udomitelja djece Brodsko posavske županije “Leptirić” posjetio sveti Nikola