U posljednjem smo mjesecu kalendarske godine, ali i u posljednjem mjesecu poslovne godine. Prosinac je i mjesec omiljenih vjerskih praznika, a završetak kulminira s proslavom Nove godine. U prosincu nastojimo zaokružiti sve ovogodišnje uspjehe, padove, ponovne uspjehe, ali i rezultate rada. Osim proslave uz hranu, koja je ipak nama Hrvatima svojstvena poslastica, volimo i suradnje obilježavati poslovnim poklonima.

Ja osobno, ali i moji partneri često se odlučujemo za praktične poklone poput: kemijskih olovaka, kalendara, godišnjih planera, bilježnica ili notesi, kalendara, kišobrana, majica, USB stikova, šalica, ukrasi za bor, mirisi za auto, privjesci za ključeve, novčanici, upaljači, otvarači za boce…
Neki od poklona koje sam dobila od svojih klijenata, a spadaju po meni u nesvakidašnje, ali svakako originalne poklone su: termosica, jakna, prijenosna baterija za mobitel, sportska torba i ruksak, sunčane naočale, antistres loptica, drvena kuhača, čaša za šampanjac i šampanjac…otkako smo u pandemiji i svi pokloni vezani uz temu dezinfekcije i nošenja zaštitnih maski.

Mene osobno najviše vesele pokloni koji su praktični i koje mogu odmah i koristiti, tako nastojim darovati i svoje kolegice i kolege, klijente i poslovne partnere.

Pokloniti kalendar se čini tako „izlizano“, no uopće nije. Zašto? Zato što u siječnju više nema za kupiti kalendara za Novu godinu, te tada oni koje poklanjam nose dodatnu vrijednost.

Ipak, mašti na volju ali i planiranom budžetu, granice zapravo ne postoje, koliko je tko domišlja i spreman budžetirati sredstava – takvi i pokloni. Ipak, najvažnije su namjere, a to je da proslavimo zajedničke uspjehe i veselimo se svima koji su pred nama.

Mirela

#proknjizime #srijedom

Komentari
Prethodni članak102 novooboljele osobe od COVID-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula
Sljedeći članakSveti Nikola i ove godine darivao djecu s područja općine Rešetari