Kao u tvornici na pokretnoj traci, sistematizirano i nadasve funkcionalno, izlaze „proizvodi“ koji još samo zahtijevaju završnu obradu i pakiranje. Baš tako se i ovih dana nižu zakoni i njihova predstavljanja o kojima je teško bilo što komentirati – jer ispravnog odgovora zapravo nažalost – nema.

U tvornici nakon pakiranje znate što ste u tom „paketu“ dobili – proizvod prolazi zadnju provjeru i kreće dostava prema naručiteljima, a prema standardu koji je propisan – te ako su sve provjere zadovoljenje nema razloga da isti ne bude kupljen s potpunim zadovoljstvom potrošača.

Tako „kao po traci“ u zadnje vrijeme izlaze novi Zakoni i prijedlozi Zakona. Svoje nedjelje počesto koristim za čitanje Zakona koji trebaju ići u izglasavanje i ne znam bih li prije komentirala novi prijedlog Zakona o oporezivanju na ekstra profit ili bih se osvrnula na Zakon o suzbijanju rada na crno – koji pak traži da se „fiskalizira“ i radno vrijeme – opće oduševljenje onih koji to već znaju se može opisati u par riječi – zar još birokracije, nepotrebne administracije koja ne donosi niti jednom poduzetniku dodatnu koristi, već potencijalno jedino stvara nove troškove.

I onda nesretni Kolektivni ugovor u građevinskoj djelatnosti – u kojem moraš pogoditi hoće li biti u primjeni i na koji način ili neće – je li direktor s plaćom od 15.000,00 bruto nagrađen ili mu je samo dan namet kojeg može izbjeći ako si u ugovoru napiše da je i direktor ali i npr. Zidar, pa onda ne mora?

Ili će se sutra opet sjetiti netko to ipak protumačiti drugačije? Ali tko? Tko više može sa sigurnosti reći – u tom zakonu je propisano tao i točka. Nitko – svaka služba svoje mišljenje ima i poduzetnici „plešu“ tango između pravilnosti i nepravilnosti.

Ali nema veze – bit će nogometa i blagdana a poslije ćemo se pitati – kako to?

Nećemo se niti oporaviti od nogometne ludnice, na koju će se nastaviti božićni i novogodišnji blagdani, za one bolje stojeće skijanje ili neko daleko putovanje u tople krajeve i evo nas skoro u drugom mjesecu Nove godine. I onda nas opali novi val recepcije.

I nemojte reći da vam nisam napomenula.

Naprijed Hrvatska!

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška prikazuje: Trokut tuge
Sljedeći članakNovi Black Friday donosi mrak ponudu u Prima salonima!