Naša sugrađanka Mirela Relković, vlasnica Knjigvodstvenog servisa “Kontoar” d.o.o. donosi novu kolumnu. Naravno, tema aktualna situacija s pandemijom koronavirusa, mjera u gospodarstvu, ali i općenito stanju duha nacije…

Čujem ljude oko sebe kako se pitaju „što i kako dalje“, izrazi lica i govor tijela govori da su zabrinuti – stoga imam jednu jako kratku poruku za sve – opustite se!

Zdravlje i sigurnost svih nas je bilo i mora ostati prioritet, a svemu drugome ćemo se prilagoditi baš kao što smo i do sada.

Kao osoba koja odgovara i odgovorna je za vodstvo poslovnih aktivnosti, ali i odgovorna za rukovođenje ljudima, koji su ili radnici ili klijenti, često se nađem u situaciji s pitanjem koje postavljam samo sebi – treba li ti sve ovo? Pretpostavljam da se tako osjećaju i mnogi poduzetnici ovih dana. Dominantna misao se naziva „odustajanje“ što sigurno nije životni habitus zagriženog poduzetnika. Želim vam dati vjeru i zato želim podijeliti ovu zanimljivu „sličicu“ s početka života naše države. Tadašnji predsjednik države se u ratnoj situaciji susreo s mišlju da odustane od svega, međutim sam je rekao sebi „Katkad ni narod ni suradnici ne moraju u potpunosti razumjeti viziju vođe. Odgovornost je vođe da slijedi svoju viziju.“  te je odlučio još predanije se boriti za sve nas. (Izvor: citat je iz knjige Diplomatska oluja, Mate Granić).

Eto, tako trebamo i mi – ne odustati!

Moje jedno ne od odustajanja je upravo na ovoj sličici! A Vaše?

Nema tog čarobnog štapića koji može ovu napast odnijeti preko noći (da bar) ali to ne znači da ne možemo uživati u darovima koji su nam dani, iako ih možda ne vidimo trenutno.

Kako bi razbila monotoniju potražne i dugovne strane koja uzrokuje iskazivanje poslovne dobiti s pripadajućim porezima i zarezima, pustim malo dobre glazbe. Jer inspiracije su tu. Zahvalite se na svemu što imate, sjetite se onih kojih začinjaju vaš život i hrabro krenimo dalje.

Moja je preporuka je pjesma Wonderful life grupe Hurts, a nakon tog broja uživajte u dobrom remixu Freemasons-a To je odličan izbor za započeti novi tjedan (a nema veze s masonima, partizanima i inima…)

Nađite sami razlog za Wonderful life ili što god Vas čini sretnima!

Mirela Relković

Komentari
Prethodni članakZbog izvođenja radova: Ulica u Novoj Gradiški zatvorena za sav promet
Sljedeći članakPoziv dugotrajno nezaposlenim osobama na iskaz interesa za besplatan program osposobljavanja