Ministrica Blaženka Divjak iskoristila je ovo blagdansko vrijeme da usreći učenike s teškoćama. Za opremu 37 centara i 23 škole Ministarstvo je podijelilo 3.962.000,00 kuna. Novac su dobile škole koje imaju više od deset učenika s teškoćama u posebnim razrednim odjelima.

Nakon dodjele 42 milijuna kuna u prosincu i 43 milijuna kuna u travnju za opremanje kabineta u školama, ministarstvo je za opremanje škola s poteškoćama dodijelilo dodatnih 3.962.000,00 kuna. Novogradiška Osnovna škola “Ljudevita Gaja” dobila je 25.000,00 kuna.

– “Važno je da svaki učenik u Hrvatskoj ima jednake mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i sigurno okruženje za učenje i poučavanje”, kazala je ministrica.

Sredstva se mogu utrošiti za nabavu nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata, uređaja i opreme potrebnih za nastavni proces, a dobila su ih 37 centara i 23 škole koje imaju više od deset učenika s teškoćama u posebnim razrednim odjelima.

Najmanji iznos  koji je dobila pojedina škola iznosi 25.000 kuna, a najveći 214.000 kuna. Sredstva su podijeljena sukladno broju učenika u pojedinoj školi, a koliki je iznos dobila koja škola vidljivo je u tablici uz odluku ministrice. 

Izvor: srednja.hr

Komentari
Prethodni članakU prometnoj nesreći kod Starog Petrovog Sela ozlijeđena 22-godišnja vozačica
Sljedeći članakUživajte u duhu božićnih blagdana: Sutra veliki tradicionalni koncert u Dragaliću