Na današnjoj svečanosti u Slavonskom Brodu ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević uručit će odluke za financiranje 20 projekata u Brodsko – posavskoj županiji vrijednih 11 milijuna kuna. Bit će uručeni ugovori za energetsku obnovu pet škola s područja Brodsko-posavske županije, čije financiranje je odlukama odobrilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Radovi za energetsku obnovu škola u iznosu od 9,3 milijuna kuna sufinancirat će se bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će se ostatak u iznosu blizu 5,4 milijuna kuna financirati iz decentraliziranih sredstava proračuna Brodsko-posavske županije.

Ministar Kuščević dodijelit će i deset odluka o dodjeli sredstava kapitalne pomoći općinama i gradovima s područja Brodsko-posavske županije, kao i pet odluka o sufinanciranju izrade prostornih planova općinama i gradovima s područja Brodsko-posavske županije.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske odobrilo je i sufinancira brojne projekte s područja energetske obnove, ali i poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda, uključujući i one manje vrijednosti za izradu prostornih planova, jedinicama lokalne samouprave Brodsko-posavske županije u 2016. godini.

Ukupna vrijednost svih projekata koje će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uložiti u Brodsko-posavsku županiju sa svim financijskim potporama iznosi oko 18 milijuna kuna.

Komentari
Prethodni članakDjeca iz Općine Rešetari trenutno borave u Balama / Foto
Sljedeći članakOsnovana požeška organizacija Bandićeve stranke: ¨Mladi napuštaju ove prostore, želimo tome stati na kraj!¨