Nakon prošlotjednog očitovanja u kojima su gradski vijećnici i predsjednik HDSSB-a Josip Mikšić građane upoznali s krivotvorenom odlukom Gradskog vijeća s nepostojeće sjednice od 11. travnja na osnovu koje je Vlada RH na svojoj 36. sjednici od 27. lipnja ove godine odobrila suglasnost za kreditno zaduživanje Grada kod Hypo banke, primili smo danas (utorak, 10. srpanj 2012.) priopćenje Ministarstva financija.

U priopćenju stoji, citiramo: “… što se tiče navedenog dokumenta, odnosno priložene Odluke o zaduživanju grada Nova Gradiška za izgradnju komunalne infrastrukture od 11. travnja 2012.godine potpisane od predsjednika Gradskog vijeća Mirka Golovrškog, ista je Ministarstvu financija dostavljena u originalnom obliku. Vezano uz primjedbe o proceduri kako je sazvana sjednica, da li je ili nije održana, odnosno da je donesena sporna Odluka mimo zakonom propisane procedure, u trenutku razmatranja priložene dokumentacije Ministarstvo financija nije imalo saznanja o istoj, niti se o njenoj vjerodostojnosti ne može sada očitovati. Ministarstvo financija je stoga odmah uputilo zahtjev Ministarstvu uprave da obavi hitan upravni nadzor u Gradu Nova Gradiška”. U potpisu glasnogovornica Ministarstva financija Sanja Bach.

 

U razgovoru s Mirelom Šmital, zamjenicom županijskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu saznali smo kako je Županijsko državno odvjetništvo zaprimilo kaznenu prijavu po kojoj će postupati. Policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske Antun Jakobović rekao je kako je policijska uprava 06. srpnja dobila obavijest da je podnesena kaznena prijava vezana za neka zaduženja na području Grada Nova Gradiška, a s time su upoznate i nadležne institucije iznad policijske uprave. Za sada policijska uprava nije dobila nalog za daljnje postupke, koje će sukladno zakonu nadležne institucije, ukoliko to bude potrebno, dalje raditi.

 

U medijima i po internetskim portalima želi se falsificiranje odluke baciti u drugi plan poentirajući kaznenu prijavu i njene navodne podnositelje. Nije bit tko je podnio kaznenu prijavu, ona može biti i po zakonu anonimna, nego je bitno da je kazneno djelo počinjeno što je u ovom slučaju tako. U razgovoru s predsjednikom Kluba vijećnika HDSSB-a Nova Gradiška Dubravkom Gubićem saznali smo da oni nisu podnijeli kaznenu prijavu što u konačnici nije bitno, ali i dalje stoje kod priopćenja predsjednika HDSSB-a Grada Nova Gradiška Josipa Mikšića smatrajući da odluka Gradskog vijeća od 11. travnja 2012. godine nije pravovaljanja, nego falsificirana.

Autor: radiong.hr/photo: ilustracija

Komentari
Prethodni članakPeto kolo ljetne lige Cernik 2012.
Sljedeći članakNajnoviji “bljesak” gradonačelnika Josipa Vukovića – Radio “Bljesak”