U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2019. godini koji će biti otvoren od 14. lipnja do 15. srpnja 2019. godine.

Za potporu temeljem navedenog Javnog poziva mogu se kandidirati hrvatski branitelji, djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca i djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom koji su bili nezaposleni najmanje 30 dana prije registracije vlastite samostalne djelatnosti, a ukoliko je djelatnost
registrirana nakon 10. kolovoza 2018. godine.

Novčana potpora iznosi do najviše 80.000,00 kn, uključujući i navedeni iznos. Zahtjevi se podnose na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za dodjelu potpore za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2019. godini“.

Sve informacije o uvjetima korištenja potpore i načinu podnošenja zahtjeva dostupne su u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja (branitelji.gov.hr) u dijelu Aktualni javni pozivi, u Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja i županijskom Centru za psihosocijalnu pomoć u Slavonskom Brodu (tel: 035/447- 363), te u županijskom Centru za psihosocijalnu pomoć u Novoj Gradiški (tel: 035/362-154).

Foto: Ilustracija 

 

Komentari
Prethodni članakPrikupljanje donacija; još jedan “Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje”
Sljedeći članakUčenici primili nagradu za prikupljenih 13 tona papira