Jučer je u Novoj Gradiški, u radnom posjetu bio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković. Domaćini su bili, župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, Pero Ćosić, kandidat za gradonačelnika Dražen Oršulić i njegovi zamjenici Ljiljana Lukačević i Dario Ban, koalicijski partner iz HSP AS, Dario Marenić, te povjerenik za grad Novu Gradišku, Krunoslav Glavač. Ministra Butkovića upoznali su sa svim infrastrukturnim problemima, ali mogućim rješenjima za koje vjeruju da će uspjeti dobiti potporu Vlade. Ministar Oleg Butković naglasio je kako će Vlada u budućnosti još bolje surađivati s lokalnim vlastima.

Istaknuo je kako poznaje kandidata za gradonačelnika, Dražena Oršulića i njegove zamjenike, kao i predstavnike županijske vlasti i vjeruje da bi Nova Gradiška puno dobila ako bi i na lokalnoj, županijskoj te državnoj vlasti bila Domoljubna koalicija. Komunikacija bi bila jednostavnija, te bi se brže rješavali i svi problemi.

Ministar Butković obišao je novogradišku obilaznicu, kružni tok kod Industrijskog parka, željeznički podvožnjak u ulici Kralja Zvonimira i raskrižje kod Osnovne škole “Mato Lovrak”. Za sve navedene lokacije postoje planovi i projekti za koje je ministar istaknuo da se trebaju realizirati.

-U posljednje vrijeme dosta obilaznim našu Domovinu i želim se upoznati sa svim infrastrukturnim problemima i drago mi je što sam danas u novoj Gradiški. Vidim da je perspektiva ovoga kraja velika i u tom smislu, bez zaobilaznica, bez novih gradnji, cesta i ulaganja u infrastrukturu, razvoj je nemoguć. Aktivnosti oko daljnjih radova oko novogradiške obilaznice će se i dalje nastaviti, a vidio sam i ovaj problem podvožnjaka, o kojemu ću razgovarati s Hrvatskim željeznicama. To je projekt koji treba što prije realizirati jer će značiti ljudima koji žive u tom dijelu Grada, istaknuo je ministar Butković.

Na pitanje o riječnoj plovidbi i daljnjim projektima, Ministar je odgovorio:

-Mi ćemo i dalje raditi na realizaciji projekata. Nisam zadovoljan time što su unutrašnje vode spojene s pomorstvom. To su dvije različite stvari, a pošto je pomorstvo jače, onda i više projekata odlazi prema moru. To ćemo redefinirati i dati veći značaj unutrašnjim vodama. Nastavljamo projekte kanala Dunav-Sava i bazenske luke u Vukovaru. Idemo sa Slavonskim Brodom kao velikom lukom i projektom.

no images were found

Komentari
Prethodni članakUskrsni koncert novogradiških Trenkovaca večeras u Domu kulture
Sljedeći članakKandidat za gradonačelnika Vinko Grgić: Vjerujem da ću Novu Gradišku voditi u pravom smjeru