Kako izvješćuju u Državnom hidrometeorološkom zavodu, danas će oborine prestati, a manje oblačne noći u nastavku tjedna imat će za posljedicu vrlo hladna jutra, osobito od četvrtka. Pratit će ih poledica, pogotovo gdje snijeg nije očišćen.

Snijeg i susnježica danas će najčešće padati u Slavoniji i Baranji, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar i temperatura će biti do 3 °C poslijepodne.

U središnjoj Hrvatskoj u početku još većinom oblačno, ponegdje sa slabim snijegom, a od sredine dana na sjeverozapadu je velika vjerojatnost sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Najniža temperatura od -3 do -1 °C, a najviša od 2 do 4 °C.

U nastavku tjedna očekuje nas stabilnije vrijeme, ali i vrlo hladna jutra.

Sljedećih dana na kopnu stabilnije i sunčanije, premda tijekom vikenda uz ponovno dosta oblaka. Ujutro će ponegdje biti magle, češće i dugotrajnije u petak i subotu. Jutra će biti osjetno hladnija od većine prošlih, s temperaturom nerijetko nižom od -5 °C, u gorju i od -10 °C, a dnevne vrijednosti bit će pak u blagom porastu.

Meteorolozi upozoravaju na hladni val

Državni hidrometeorolški zavoda je za petak izdao upozorenje za hladni val na riječkom, splitskom i dubrovačkom području, a za subotu za karlovačko područje. Proglašena je umjerena opasnost, što znači da zbog hladnih noći i jutra temperature mogu biti opasne za zdravlje ljudi.

Foto: net.hr

Komentari
Prethodni članakPočetak je korizme ali obilježva se Valentinovo, što to znači za vjernike?
Sljedeći članakProdajem drva suha, krmaču od 160-170kg, može zamjena za prasce. 035/346-184