Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u najnovijoj prognozi za danas, koji je i uvod u produženi vikend s obzirom da je 5. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, najavljuju pogoršanje vremena. Sa zapada se očekuje postupno naoblačenje s kišom često u obliku pljuskova s grmljavinom. Lokalno je moguća obilnija oborina. Najviše sunčanog vremena na krajnjem jugu. Zbog najavljene promjene DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja za gotovo cijelu državu. Žute uzbune zbog grmljavinskih proloma oblaka na snazi su za Slavoniju, Baranju, Hrvatsko zagorje, Međimurje, šire zagrebačko i karlovačko područje, Liku, Gorski kotar i najveći dio Dalmacije, piše N1.

S prometnom prognozom uoči produženog vikenda u petak četvrtak se oglasio i Hrvatski autoklub.

– Prvi vikend u kolovozu ujedno je i produženi vikend, kad nas na cestama ponovno očekuju značajnije gužve koje smo već navikli zbog mnogobrojnih turista koji svoje ljetne mjesece žele provesti na Jadranu umjesto u unutrašnjosti. Ovaj vikend za mnoge će biti produženi jer u ponedjeljak, 5. kolovoza, obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, kao i 24. godišnjicu obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, navode u HAK-u.

Tijekom vikenda mnogi će se uputiti na proslavu 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Knin, a mnogi i na Sinjsku alku u grad Sinj, zbog čega se očekuje vrlo gust promet na Ličkoj magistrali (DC1) iz smjera Karlovca i Splita, kao i gužve u tim gradovima.

U nedjelju, 4. kolovoza od 10 do 18 sati, gužve se očekuju na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, poglavito na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb-Goričan, te na A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok), a zbog produženog vikenda, mnogi građani RH putovati će upravo u ponedjeljak, 5. kolovoza.

– Ove sezone, kao i prethodne primijetili smo da mnogi putuju upravo ponedjeljkom te se često događa da se stvaraju gužve na naplatnoj postaji Lučko osobito tijekom prijepodnevnih sati. Duža čekanja očekuju se u većini trajektnih pristaništa i luka. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a ukoliko se ukaže potreba, uvodit će se i dodatne linije, zaključuju u HAK-u.

Foto:Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakNastavila se tradicija: u Davoru podignuti stjegovi
Sljedeći članakTeška prometna nesreća kod Slavonskog Broda: Poginuo 24-godišnji motociklist