6. memorijalni turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović” na kojem sudjeluje 18 ekipa iz cijele regije (Makedonija, Slovenija, Srbija, BiH, Hrvatska) službeno je otvoren danas u 11.00 sati. Pozdravnu riječ održao je Borislav Vidošić u ime Saveza sportova grada Nova Gradiška. Tom prilikom poželio je svim sudionicima dobrodošlicu u naš Grad i naravno da prema sportskom fair playu najbolji pobijede.

U sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u organizaciji novogradiške udruge Rukometnih veterana memorijal je službeno otvorila supruga pokojnog velikana novogradiškog sporta Ive Petranovića, gospođa Zdenka Petranović. Sportskom događaju je nazočila i sestra nositelja imena ovog memorijala.

Već tradicionalno ovaj turnir nije samo sportskog karaktera, već okuplja sportaše iz cijele regije koji kroz druženje stvaraju trajna prijateljstva. Već nekoliko godina za redom ulogu sportskog komentatora preuzeo je Vlatko Greiner, a zanimljivost je svakako i činjenica da ne morate imati “kompletnu” ekipu za nastup. Naime svi su dobrodošli, a ekipama koje ne broje dovoljan broj igrača ili nemaju rezervu na klupi, domaći igrači popune redove. Tako nastaju mješovite ekipe, pa su utakmice i zabavnog karaktera popraćene humorističnim komentarima voditelja. U svakom slučaju Ivo Petranović bi zasigurno bio ponosan na sve ovo, jer je veteranski susret upravo to – veliko prijateljstvo. “Ništa zemlju ne čini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske širine i geografske dužine.” Naš Grad je danas sigurno najprostraniji u lijepoj našoj.

no images were found

Komentari
Prethodni članakDan mimoza – podsjetnik za sve žene / Foto
Sljedeći članakZavršene 18. Poljoprivredno-poduzetničke ideje /Drugi dan