Danas je u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška održano 13. međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije.

Sudjelovalo je deset najboljih učenika za zanimanja instalater grijanja i klimatizacije iz Nove Gradiške, Slatine, Slavonskog Broda, Virovitice i Osijeka, a za zanimanja vodoinstalater iz Nove Gradiške, Slatine, Slavonskog  Čazne i Osijeka. Industrijsko-obrtnička škola imala je priliku ugostiti dvadesetak najboljih učenika iz naše regije, točnije iz sedam županijia, te njihove mentore, nastavnike i majstore. Najbolji od njih idu u Zagreb na državno natjecanje. Naša škola se još jednom  potvrdila kao dobar organizator i domaćin. Na otvaranju natjecanja ravnatelj prof. Mijo Matošević upoznao je učenike i njihove mentore sa školom i njenom tradicijom u obrazovanju učenika u zanatskim zanimanjima dugom 120 godina.

Škoku predstavljaju u zanimanju vodoinstalater učenici Josip Šokić i David Topčić s mentorom Mladenom Mandom, a kod zanimanja instalater grijanja i klimatizacije učenici Mario Pejaković i Josip Popčević s mentorom Damirom Kudrom.

 

U testu znanja učenici su pokazali koliko su pripremljeni u teoretskim znanjima, a nakon toga, što je najvažnije, svoje zavidne vještine pokazali su u praktičnom dijelu. Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i Brodsko-posavska županija.

 

Komentari
Prethodni članakEkonomska i elektrotehnička škola proslavila “Dan škole”
Sljedeći članak“Pokladno jahanje”