U domaćinstvu Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška danas je održano Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije. Natjecanje je ugostilo 16 učenika i njihovih mentora iz 9 škola iz Slatine, Virovitice, Osijeka, Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Program natjecanja je uključivao rješavanje testova znanja pomoću kojih učenici pokazuju što su ih nastavnici naučili u stručno-teorijskim znanjima, a zatim je slijedio onaj najzanimljiviji dio izrade praktičnih zadataka.

Postignuti su sljedeći rezultati natjecanja. Među instalaterima grijanja i klimatizacije, prvo mjesto su osvojili Stjepan Ibriks i Luka Vargović iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, drugo mjesto Ivan Pavlić i Matija Stanić iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, te treće učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina Antonio Dudović i Jurica Štiglec. Kod vodoinstalatera, prvo mjesto su osvojili Bojan Đekić i Kristijan Vuković iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina, drugo Mladen Grgić i Filip Hujber iz naše novogradiške škole te Matej Gavranić i Slaven Vukičević iz Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod. Nakon proglašenja rezultata, oni najbolji učenici plasirali su se na državno natjecanje

Ovo nije prvi put da Industrijsko-obrtnička škola sudjeluje u organizaciji velikih natjecanja znanja. “Ovo nam je već peti, šesti put kako smo domaćin ovakvih natjecanja. Imamo iskustva, imamo tim ljudi koji se time bavi, imamo interesa kod ovih zanimanja i kod učenika. Dobro je nastaviti jer ovo je i promocija škole i zanimanja”, istaknuo je ravnatelj škole i predsjednik državnog povjerenstva profesor Mijo Matošević.

Uz našu školu, u organizaciji su sudjelovali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i Brodsko-posavska županija.

Dodajmo kako je danas održano i Međužupanijsko natjecanje u Zadru za skupinu iz južnog dijela, te u Zagrebu za skupinu iz središnjeg dijela Hrvatske. Učenici škola iz Ogulina i Karlovca, iako prijavljeni u našoj školi, s obzirom na nepredvidive okolnosti uvjeta putovanja, u zadnji tren su se odlučili priključiti natjecanju u Zagrebu.

Autor: Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakNova predsjednica Podružnice HLZ – dr. Slavica Konjević Pernar (photo)
Sljedeći članakSeljaci ponovno na cesti, u 11 sati mirni prosvjed u Lužanima