Ženski Kuglački klub “Obrtnik” iz Nove Gradiške, dana 2. i 4. studenog 2018., bio je domaćin drugog kola Međužupanijskog natjecanja mladih u sezoni 2018./2019., na kojem su sudjelovale igračice i igrači iz četiri županije: Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Bjelovarsko-bilogorske.

Turnir je odigran na kuglani “Exit” u Novoj Gradiški, a na natjecanju je sudjelovao 51 natjecatelj i to djevojčice i dječaci u kategoriji od U 11 – U 14 godina, rođeni od 1. srpnja 2004. do 30. lipnja 2007., te u kategoriji U 18 godina, rođeni od 1. srpnja 2000. do 30. lipnja 2004. godine.

Igračice Kuglačkog kluba “Obrtnik” Nova Gradiška, postigle su slijedeće rezultate: u kategoriji U 11 – U 14, Dora Mahovac, ukupno je srušila 422 čunja, Noa Šapić, 417 čunjeva, te Ana Meglajec, 506 čunjeva, a u kategoriji U 18, Lana Milter je srušila 460 čunjeva, te Lora Andrašević, 476 čunjeva.

Najbolja igračica turnira u kategoriji U 14 godina, sa ukupno srušenih 506 čunjeva, bila je Ana Meglajec i zasluženo je nagrađena zlatnom medaljom, a u kategoriji U 18 godina, igračica Lora Andrašević je zauzela odlično treće mjesto, te je nagrađena brončanom medaljom.

U prvom kolu Međužupanijskog natjecanja mladih koje je odigrano na kuglani u Bjelovaru, dana 14. listopada 2018., mlade igračice Kuglačkog kluba “Obrtnik” Nova Gradiška, također su postigle odlične rezultate, obzirom da su na tome turniru u kategoriji U 14 godina, igračica Noa Šapić, sa ukupno srušenih 461 čunjeva, te u kategoriji U 18 godina, igračica Lora Andrašević, sa ukupno srušenih 467 čunjeva, obje osvojile druga mjesta, te su nagrađene srebrenim medaljama.

U daljnjem tijeku Međužupanijskog natjecanja mladih slijedi još osam nastupa. Svim igračicama i igračima, želimo puno uspjeha, postizanje što boljih rezultata i što više srušenih čunjeva. Svaki sport, pa tako i kuglanje, pozitivno djeluje na tjelesni i psihički razvoj djeteta. Stoga je ovo jedan od dobrih primjera o načinu na koji se mlade osobe našega grada, mogu rekreirati, te aktivno i korisno iskoristiti slobodno vrijeme.

Autor/Foto: Mirjana Šebalj Meglajec

no images were found

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Sutra animirani film Grinch
Sljedeći članakNovogradiški vatrogasci na djelu: Danas i sutra nastavlja se opskrba mještana Ljupine pitkom vodom