U gradskom parku 17. lipnja 2021. susreli su se učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja i Osnovne škole Mato Lovrak kako bi posljednjom aktivnošću završili ovogodišnji međuškolski projekt Zavičajni književnici koji su posvetili piscu sugrađaninu Miri Gavranu. Projekt su osmislile učiteljice Hrvatskoga jezika Marinela Banovčić i Natalija Golovrški, a u njemu su sudjelovali učenici: Lana Krilj, Lana Benedeković, Maja Petrović i Lucija Špehar te Korina Ljubičić, Luka Galik, Dorijan Živković i Frano Lovrić.

Održano je malo ekipno natjecanje poznavanja Mirinog djela Sretni dani. Učenici su pokazali izvrsno znanje i poznavanje detalja iz ovoga književnog djela i rezultat kviza bio je neriješen. Ocijenili su književno djelo i usporedili ga s drugim pročitanim djelima Mire Gavrana. Postali smo pravi mali književni kritičari! Nakon što su učiteljice zbrojile bodove i pribrojile ih bodovima iz online kviza o djelu Zaljubljen do ušiju, proglasili smo i pobjednike. To su ove godine učenici OŠ Mato Lovrak (s malom prednošću od 3 boda).

Svim sudionicima uručene su diplome za sudjelovanje, a fotografiju i poruku o projektu poslali smo i dragom piscu.

Cilj projekta je postignut – potaknuo je učenike na čitanje i kritičko promišljanje o pročitanome,  a upoznali su opus zavičajnoga književnika i  (ove godine u videointervjuu) i samoga pisca. Susret smo završili, a kako drukčije nego sladoledom!

 

Komentari
Prethodni članakPredstavnici Grada Nova Gradiška položili vijence uz Dan antifašističke borbe
Sljedeći članakMirela Relković: Kupujmo hvatsko! – Kupujemo li hrvatsko?