Moru prigodnih dana i obljetnica, danas pribrajamo još jedan, no ništa manje vrijedan. Diljem svijeta danas se obilježava Međunarodni dan zagrljaja.

Stručnjaci kažu, pet do šest zagrljaja na dan učinit će vam život dužim i ljepšim, a ovu tvrdnju je potkrijepio i američki svećenik Kevin Zaborney sada već davne 1982. koji je današnji dan proglasio međunarodnim danom zagrljaja.

Da grljenje ima u najmanju ruku ljekovita svojstva, potvrđuju i riječi psihologinje Virginije Satir kako je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio.

Evo još nekoliko savjeta za dug i sretan život:

Osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a 12 zagrljaja na dan da bismo napredovali – rekla je Virginia Satir. Svjetski poznati psiholog Jack Canfield u svojoj teoriji o grljenju navodi kako je grljenje zdravo, posve prirodno i praktički savršeno. Kaže: četiri su zagrljaja potrebna za preživljavanje, osam za održavanje, dvanaest za napredovanje.

Tako kažu stručnjaci, no i nama laicima je dobro znano, zagrljaj drage osobe i lijepa riječ, puno znače i čine da se čovjek osjeti bolje.

Stoga, dragi naši, zagrlite dragu osobu ili joj poklonite osmijeh, bit ćete bogatiji, a vjerujemo, i mrvicu sretniji!

Komentari
Prethodni članakOdržan prvi memorijalni kup “Milenko Vučković”
Sljedeći članakOdržan sastanak s članicama neformalne mreže za projekt “SOS-NET”